zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Zaradi muslimanov iz vrtca odstranili plastičnega prašička

Deli na:
Zaradi muslimanov iz vrtca odstranili plastičnega prašička

Foto: Arhiv Reporterja

V otroškem vrtcu Saibanti v italijanskem mestu Rovereto (južno od Trenta) so morali na igrišču odstraniti igralo v obliki prašička, ker naj bi bilo to žaljivo za muslimane, poroča italijanski časopis Il Giornale.

Iz učilnic ali prostorov za igranje so v vrtcu Saibanti že odstranili vse križe, ki so motili in žalili muslimane, najnovejša »žrtev« pa je bila večja plastična igrača med dvema klopema na igrišču pred vrtcom, ki je sicer namenjen predvsem otrokom staršev, ki prosijo za azil. Gre za pujska, kakršnega poznamo iz pravljice o treh prašičkih ali iz risank o pujsu Pepetu.

Za muslimane je prašič pač nečista žival in s tako živaljo, čeprav gre za plastično igračo, se pač muslimanski otroci ne smejo igrati. V italijanskih izobraževalnih ustanovah so sicer že odstranili križe in druge krščanske simbole, marsikje odpovedali tudi božične zabave in igre za otroke, zdaj odstranjujejo celo igrače, ki bi lahko žalila verska čustva muslimanov.

Kam vse to pelje, se sprašuje novinarka Mary Tagliazucchi. Če je še nekako upravičeno, da muslimanskim otrokom v vrtcu ne ponudijo svinjine, je povsem nerazumljivo, da se vsem otrokom, tudi nemuslimanskim onemogoči igranje s prašičkom.