Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Zaradi Irana poostrili varovanje Melanie in Trumpa: »Pripravite krste …« Iranci na Instagramu grozijo prvi dami in prvi hčerki Ivanki

Deli na:
Zaradi Irana poostrili varovanje Melanie in Trumpa: »Pripravite krste …« Iranci na Instagramu grozijo prvi dami in prvi hčerki Ivanki

Donald in Melania Trump z agenti tajne službe.

Že tako najbolj varovan par na svetu je v teh dneh deležen še dodatne zaščite. Zaradi napetosti z Iranom je tajna služba poostrila varovanje predsednika ZDA Donalda Trumpa in prve dame Melanie Trump.

Osebje Bele hiše je ob vrnitvi z novoletnih praznikov naletelo na nove varnostne ukrepe: večje število agentov tajne službe, okrepljen nadzor na vhodih in temeljitejši pregledi obiskovalcev.

Novi ukrepi naj za zdaj še ne bi bili vsiljivi, agenti pa si za preverjanje obiskovalcev vzamejo nekaj več časa. Predvsem pregledujejo, da v vozilih ni dodatnih oseb, psi tajne službe pa dalj časa vohljajo okoli avtomobilov ali obiskovalcev.

Iranski poslanec je v dneh po ameriškem atentatu na iranskega generala Kasema Solejmanija zagrozil, da bi lahko Iran napadel Belo hišo, a varnostne strokovnjake za zdaj bolj skrbijo kibernetski napadi.

Če iranski hekerji delajo v tišini, so zato toliko bolj glasni Iranci na družbenih omrežjih. Na piko so med drugim vzeli Trumpovo hčerko Ivanko in tudi prvo damo Melanio ter njuna Instagram profila zasuli z grozilnimi sporočili. »Pripravite krste … Maščevanje prihaja,« je eden od vzorčnih zapisov na Ivankinem Instagramu, medtem ko na Instagramu prve dame pozivajo kar k jedrskemu napadu na Belo hišo ter ji sporočajo »J…š Trumpa!«

Iran se v vojaški moči ne more meriti z ZDA, a kot financer terorizma ima izdatne kapacitete, da Američane udari ne samo na Bližnjem vzhodu, temveč tudi v Evropi, Afriki in Latinski Ameriki. Američane skrbi, da bi poskušali izvesti napad tudi v ZDA.