Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Zakaj ruski zdravniki zaradi koronavirusa skačejo skozi okno

Deli na:
Zakaj ruski zdravniki zaradi koronavirusa skačejo skozi okno

Aleksander Šulepov - Foto: YouTube

V Rusiji so v času pandemije novega koronavirusa že trije zdravniki padli skozi okno na tla. Dve zdravnici sta se pri padcu ubili, en zdravnik pa se še bori za svoje življenje.

Aleksander Šulepov je skupaj s svojim kolegom Aleksandrom Kozjakinom 22. aprila v videoposnetku, ki sta ga posnela, govoril o slabih razmerah v ruskih bolnišnicah v času pandemije.

Posnetek je Šulepov, ki je bil zdravnik v mestu Voronež, posnel istega dne, ko je izvedel, da je okužen z novim koronavirusom. Pozneje se je Šulepov v posnetku, ki ga je posnel regionalni zdravstveni urad, distanciral od svojih izjav in dejal, da je bil preveč čustven.

Kmalu so Šulepova zaradi okužbe pripeljali v bolnišnico. 1. maja je nato zgrmel skozi okno bolnišnice v drugem nadstropju na tla. Po uradnih sporočilih je šlo za nesrečo. Šulepov se je pri padcu težko poškodoval glavo in se še bori za življenje.


Šulepov pa ni edini ruski zdravnik, ki je v času pandemije »poletel« skozi okno. Skozi okno sta na tla padli tudi zdravnici Natalija Lebedeva in Jelena Nepomnjaščaja. Nepomnjaščajeva, ki je bila šefica bolnišnice, je padla skozi okno bolnišnice v Krasnojarsku in je umrlo teden dni pozneje, 1. maja.

Nepomnjaščajeva  je padla skozi okno sredi pogovora z regionalnimi zdravstvenimi uradniki, na katerem so uradniki zahtevali, da se njena bolnišnica spremeni v bolnišnico za koronavirusne bolnike. Temu je Nepomnjaščajeva nasprotovala.

24. aprila je zaradi posledic padca skozi okno v bolnišnici umrla Natalija Lebedeva, ki je bila šefica urgence v ruski vesoljski bazi v Zvezdnem mestu. Lebedevo naj bi zdravili zaradi okužbe z novim koronavirusom.

Ruska novinarka Alina Ganijeva je za nemški FAZ zapisala, da je v Rusiji v javnosti prepovedano širjenje informacij, da ruskim zdravnikom primanjkuje zaščitne opreme. Ruska oblast takšne informacije označuje kot lažne novice, tiste, ki si drznejo o tem javno spregovoriti, pa kaznujejo z denarno kaznijo ali zaporom, pa tudi z uprizoritvijo »nesreč« kot v primeru Šulepova, Nepomnjaščajeve in Lebedove.