vesolje Dobra karma

Tedenska astrološka napoved: ne podlezite ...

naya-rivera, avtomobil, izginotje Svet24.si

Med iskalno akcijo za pogrešano igralko naleteli ...

UV-plenkovic jansa-ziga zivulovic jr-bobo Reporter.si

Zmagovita lekcija iz Zagreba: kaj se lahko Janez ...

aleš hojs, janez janša, igor bavčar Svet24.si

Pravljica iz kraljestva Trstenjakove o ...

furs, davčna-utaja, kotnikova-5 Necenzurirano

Davčni utajevalci na Počivalškovem pragu

Zoran Janković Odkrito.si

Je Zoran Janković resno bolan?

Luka Basi Njena.si

Žalostna nedelja Luke Basija

Svet

Zakaj ruski zdravniki zaradi koronavirusa skačejo skozi okno

Deli na:
Zakaj ruski zdravniki zaradi koronavirusa skačejo skozi okno

Aleksander Šulepov - Foto: YouTube

V Rusiji so v času pandemije novega koronavirusa že trije zdravniki padli skozi okno na tla. Dve zdravnici sta se pri padcu ubili, en zdravnik pa se še bori za svoje življenje.

Aleksander Šulepov je skupaj s svojim kolegom Aleksandrom Kozjakinom 22. aprila v videoposnetku, ki sta ga posnela, govoril o slabih razmerah v ruskih bolnišnicah v času pandemije.

Posnetek je Šulepov, ki je bil zdravnik v mestu Voronež, posnel istega dne, ko je izvedel, da je okužen z novim koronavirusom. Pozneje se je Šulepov v posnetku, ki ga je posnel regionalni zdravstveni urad, distanciral od svojih izjav in dejal, da je bil preveč čustven.

Kmalu so Šulepova zaradi okužbe pripeljali v bolnišnico. 1. maja je nato zgrmel skozi okno bolnišnice v drugem nadstropju na tla. Po uradnih sporočilih je šlo za nesrečo. Šulepov se je pri padcu težko poškodoval glavo in se še bori za življenje.


Šulepov pa ni edini ruski zdravnik, ki je v času pandemije »poletel« skozi okno. Skozi okno sta na tla padli tudi zdravnici Natalija Lebedeva in Jelena Nepomnjaščaja. Nepomnjaščajeva, ki je bila šefica bolnišnice, je padla skozi okno bolnišnice v Krasnojarsku in je umrlo teden dni pozneje, 1. maja.

Nepomnjaščajeva  je padla skozi okno sredi pogovora z regionalnimi zdravstvenimi uradniki, na katerem so uradniki zahtevali, da se njena bolnišnica spremeni v bolnišnico za koronavirusne bolnike. Temu je Nepomnjaščajeva nasprotovala.

24. aprila je zaradi posledic padca skozi okno v bolnišnici umrla Natalija Lebedeva, ki je bila šefica urgence v ruski vesoljski bazi v Zvezdnem mestu. Lebedevo naj bi zdravili zaradi okužbe z novim koronavirusom.

Ruska novinarka Alina Ganijeva je za nemški FAZ zapisala, da je v Rusiji v javnosti prepovedano širjenje informacij, da ruskim zdravnikom primanjkuje zaščitne opreme. Ruska oblast takšne informacije označuje kot lažne novice, tiste, ki si drznejo o tem javno spregovoriti, pa kaznujejo z denarno kaznijo ali zaporom, pa tudi z uprizoritvijo »nesreč« kot v primeru Šulepova, Nepomnjaščajeve in Lebedove.

Loading...