franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Zajedljivi ameriški Slovenci o Melanii Trump: Ste prepričani, da je Slovenka?

Deli na:
Zajedljivi ameriški Slovenci o Melanii Trump: Ste prepričani, da je Slovenka?

Foto: Getty Images

Kaj Slovenci v Združenih državah Amerike pravijo o svoji rojakinji Melanii Trump, je zanimalo kanadsko revijo Maclean’s. Novinar je je ob velikonončni maši v Baziliki narodnega svetišča Brezmadežnega spočetja v Washingtonu zbrane Slovence povprašal za mnenje o morebitni prvi dami ZDA in objavljeni komentarji niso bili najbolj laskavi.

"Ste prepričani, da je Slovenka," je novinarja vprašala Suzanna Dawyot, ki meni, da večina Slovenk ni poseben privlačnih. Fotografije slovenskih misic je namreč nikoli niso navdušile, zato očitno dvomi v slovenskost Melanije Knavs

Meta Žebot je na vprašanje, kaj si misli o možnosti, da bi ZDA imele slovensko prvo damo, simulirala bruhanje. Odvisno od tega, s kom pride v Belo hišo, je dejala Žebotova. "Ne če pride s Trumpom." Po njenem je tudi premalo zgovorna. "če bi bila res Slovenka, je ne bi mogli utišati."

Novinar v članku poudarja lepoto Melanie in izpostavlja, da zelo redko govori v javnosti. Obregne se ob njeno makenensko kariero, ki naj bi bila bolj neopazna, dokler ni spoznala Trumpa.

Članek navaja tudi neavtorizirano biografijo Melanie, ki sta jo izdala Bojan Požar in Igor Omerza (Melania Trump, The Inside Story), ki se prodaja kot zgodba o poti od slovenske komunistične vasi do Bele hiše. "Melania ni bila nikoli posebej bistra študentka," je izbran citat iz knjige. Maclean’s spomni tudi na "incident" iz Trumpovega resničnostnega šova Vajenec, ko ji je eden od tekmovalcev dejal, da je imela veliko srečo, da je spoznala Donalda. "In on ni imel sreče?" mu je zabrusila.