Femme fatale: Snežana Vukmirović Odkrito.si

Slovo lepe slovenske športnice

krogla Svet24.si

Vse velike skrivnosti lepih magičnih krogel

tek Svet24.si

Pod drobnogledom: izbrati tek ali hojo?

Blaž Brodnjak Svet24.si

Skrivnostni sestanki pri Marjanu Šarcu

barva las Najstnica.si

Trend pričesk, ki vas bo navdušil

Tanja Žagar2_osebni arhiv Njena.si

Tanja Žagar: Toliko kot pečem od rojstva sinka, ...

indira ekic Njena.si

Toliko se je Indira 'zredila' po koncu šova

Svet

Zadet in pijan napadel vojakinjo in kričal, da bo umrl za Alaha

Deli na:
Zadet in pijan napadel vojakinjo in kričal, da bo umrl za Alaha

Foto: Profimedia - Truplo napadalca z Orlyja.

Moški, ki je v soboto na pariškem letališču Orly napadel vojakinjo in ji odvzel orožje, je bil pod vplivom mamil in alkohola, so pokazali v nedeljo objavljeni izsledki obdukcije, poročajo tuje tiskovne agencije.

V krvi napadalca, 39-letnega Ziyeda Bena Belgacema, je bilo 0,93 grama alkohola na liter krvi, kar je skoraj dvakrat več od v Franciji dovoljene meje za vožnjo avtomobila. Preiskovalci so v krvi našli tudi sledove kokaina in marihuane.

Napadalec je v soboto zjutraj vstopil v južni terminal letališča, kjer je potisnil vojakinjo na tla in ji poskušal iztrgati puško iz rok ter ob tem vpil, da bo umrl za Alaha. Padel je pod streli preostalih dveh vojakov, ki sta skupaj z njo patruljirala na letališču.

Kasneje se je izkazalo, da je bil moški že pred tem vpleten v incident na severu mesta, kjer je lažje ranil v glavo policista. S prizorišča je pobegnil in nato južneje, v predmestju Vitry-sur-Seine, približno 10 kilometrov od Orlyja, ukradel drug avto. Poleg tega naj bi vdrl v tamkajšnji bar in grozil prisotnim.

Prve preiskave so pokazale, da je bil Ben Belgacem, ki je imel obsežno policijsko kartoteko, med drugim zaradi oboroženih ropov in preprodaje mamil, v zaporu radikaliziran.

Preiskovalci so zaslišali očeta, brata in bratranca napadalca. Oče je zagotovil, da sin ni bil terorist. Dejal je, da ni "nikoli molil in da je pil alkohol". "In pod vplivom alkohola in marihuane se konča takole," je še dejal v nedeljo za francoski radio Europe 1. Očeta so preiskovalci izpustili v noči na nedeljo, brata in bratranca pa v nedeljo.