Revija Reporter
Svet

Zabave "bunga bunga" bodo Berlusconija spet prignale pred sodnika

STA

6. apr. 2017 6:00 Osveženo: 10:02 / 09. 8. 2017

Deli na:

Bivši italijanski premier Silvio Berlusconi se bo moral zaradi podkupovanja prič v sodnem procesu v zvezi s svojimi zabavami "bunga bunga" zagovarjati pred sodiščem.

Sojenje se bo začelo 3. julija, je razsodilo sodišče v Milanu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Berlusconi je obtožen, da je med letoma 2011 in 2015 za podkupovanje prič v aferi Ruby namenil več kot 10 milijonov evrov. Pričam naj bi v zameno za pričanje v njegovo korist podkupnino izplačal v denarju, darilih, avtomobilih in stanovanjih.

Obtožbe na račun Berlusconija so povezane s predhodnim sodnim procesom proti bivšemu italijanskemu premierju, ki se je moral zagovarjati zaradi spolnih odnosov z mladoletno osebo, v javnosti znano pod vzdevkom Ruby. Gre za Maročanko Karimi El Mahroug.

Danes 80-letni Berlusconi naj bi na zabavah plačal za spolne odnose s takrat še mladoletno Ruby, nato pa kot premier zlorabil svoj vpliv, da je izposloval izpustitev Ruby iz policijskega pripora. Prvotno so ga obsodili na sedem let zapora, a ga leta 2015 na zadnji stopnji oprostili obtožb podpiranja prostitucije z mladoletnimi osebami in zlorabe položaja.

V primeru, da bodo Berlusconija v tem sodnem procesu spoznali za krivega, je le malo možnosti, da se bo dejansko znašel za zapahi, saj v Italiji veljajo omejitve pri prestajanju zapornih kazni za starejše osebe, še navaja AFP.