tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Za Putina odnosi z ZDA pomembnejši od afere s Snowdnom

Deli na:
Za Putina odnosi z ZDA pomembnejši od afere s Snowdnom

Foto: Reuters

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes poudaril, da so odnosi z Washingtonom za Moskvo pomembnejši od prepirov zaradi afere, ki jo je sprožil nekdanji analitik ameriške Agencije za nacionalno varnost (NSA) Edward Snowden. Ta je sicer v torek uradno zaprosil za začasni azil v Rusiji, nakar so ZDA znova zahtevale njegovo izročitev.

Ruski predsednik je danes ponovil stališče, da lahko Snowden v Rusiji ostane le, če bo prenehal razkrivati skrivnosti, ki škodijo ZDA. "Gospoda Snowdna smo opozorili, da je vsaka aktivnost z njegove strani, ki bi škodila odnosom med Rusijo in ZDA, za nas nesprejemljiva," je dejal.

"To je njegova usoda in njegova izbira," je še dodal Putin in spomnil, da imajo v Moskvi pač "svoje državne interese, vključno s tistimi, usmerjenimi h krepitvi rusko-ameriških odnosov". "Odnosi med državama so veliko pomembnejši od prepirov glede dela varnostnih služb," ruske tiskovne agencije še navajajo besede Putina ob današnjem obisku v Sibiriji.

A obenem je ruski predsednik zavrnil zahteve ZDA po izročitvi Snowdna, ki mu očitajo izdajo državnih skrivnosti. "Imamo svoje lastne predstave glede razvoja rusko-ameriških odnosov. Ne bomo se obnašali tako kot druge države. Smo neodvisna država in imamo neodvisno zunanjo politiko," je poudaril.