sonce Dobra karma

Tedenski horoskop: vsi ste na testu, da ugotovite,...

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 31. marca

ScreenShot3462 Reporter.si

Premier Janša napisal besedilo za domoljubno rock...

trgovina, sofija, maska Svet24.si

Infektologinja Bojana Beović o tem, zakaj je ...

18991X1592 Necenzurirano

Kdo je že zaprl s.p.? Helena Blagne, Vlado ...

eye-2488227_1920 Odkrito.si

Zaradi koronavirusa izgubil službo in naredil to ...

nikolina 2 Njena.si

Nikolina po poroki: 'Nisi zame, nehaj se truditi!'...

Svet

Za Hrvaško je boljši ksenofobni in radikalni Janša, piše hrvaški komentator

Deli na:
Za Hrvaško je boljši ksenofobni in radikalni Janša, piše hrvaški komentator

Zoran Milanović in Janez Janša - Foto: Bobo

Denis Romac v komentarju Od zmernega Šarca in Cerarja je za Hrvaško boljši ksenofobni in radikalni Janša piše, da obstaja tisoč razlogov, zakaj bi morali imeti Hrvaška in Slovenija dobre meddržavne odnose, in niti eden, zakaj bi morali biti ti odnosi slabi.

"(Janez) Janša je bil, tako kot tudi (Zoran) Milanović, že od samega začetka skeptičen do arbitraže, arbitražno odločitev pa ocenjuje kot neugodno za Slovenijo. Prepričan je, da bi Slovenija v neposrednih pogajanjih z Zagrebom lahko priborila ugodnejšo razmejitev, in prav to je ves čas po opustitvi arbitraže predlagala tudi hrvaška stran (...)

Paradoksalno je tudi to, da bi bil Janša, ki v zadnjih letih nastopa z ultranacionalističnega, ksenofobnega in tudi rasističnega stališča, za Hrvaško boljša rešitev od 'zmernega' Šarca ali Cerarja (...)

Prihod takega politika na oblast, paradoksalno, daje večje možnosti za rešitev hrvaško-slovenskega spora o meji. Odnos Milanovića in Janše, ne glede na to, da je eden v predsedniški, drugi pa morda v premierski poziciji, bremeni nerešeni spor glede uresničevanja memoranduma iz Mokric, na kar opozarja (slovenski analitik in bivši diplomat Borut) Šuklje, čeprav (hrvaški politični analitik Žarko) Puhovski ne meni, da bi to lahko bila velika težava. Milanović, kot pojasnjuje Puhovski, nima težav s komunikacijo s politično oddaljenimi akterji (...)

Njihova ideološka oddaljenost v primeru Milanoviča in Janše paradoksalno olajša morebitno komunikacijo."

loading...
Loading...