rebernik1 Svet24.si

FOTO: Zorica že 40 let zbira rdeče stvari

traktor, nesreča Svet24.si

Norbert izkrvavel pred njenimi očmi, ko sta s ...

ženski Dobra karma

Ne sodite ljudi – ne po preteklosti ne po ...

nomago, avtobus Svet24.si

Šofer "zaradi varnostnih razlogov" dijakinj ni ...

tori Odkrito.si

Zvezdniki z eksotičnimi ljubljenčki

resnicnostni sovi salome Njena.si

Salome si je na roko tetovirala svojo največjo ...

vatroslav z družino Njena.si

Ljubezen na vasi: Takole Vatroslav razvaja svoji ...

Svet

Na grških otokih v Egejskem morju trenutno približno 30.000 migrantov

Deli na:
Na grških  otokih v Egejskem morju trenutno približno 30.000 migrantov

Foto: Reuters

Grške oblasti so včeraj z otokov v Egejskem morju na celino premestile več sto prosilcev za azil, s čimer skušajo po porastu prihodov migrantov razbremeniti tamkajšnje prenaseljene begunske centre, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po poročanju grške televizije ERT so iz zbirnega centra Moria na otoku Lezbos v pristanišče Pirej danes prepeljali 500 ljudi, v naslednjih dneh naj bi jih na celino premestili še več sto.

Grška vlada načrtuje, da bodo do konca leta z otokov premestili 10.000 migrantov - družin, otrok, najbolj ranljivih skupin in predvsem tistih, ki imajo realno možnost za pridobitev azila, poroča dpa.

Po podatkih grškega ministrstva za zaščito državljanov je na otokih v Egejskem morju trenutno približno 30.000 migrantov, kar je rekordno število po marcu 2016, ko sta EU in Turčija sklenili dogovor o migrantih. Še aprila letos je bilo na grških otokih 14.000 migrantov, v zadnjih dveh mesecih pa se je migrantski tok iz Turčije v Grčijo močno okrepil.

Samo v septembru je na grške otoke pribežalo 10.258 migrantov, skupaj pa v prvih letošnjih devetih mesecih 35.848, poroča dpa.

loading...
Loading...