janez janša Dobra karma

Janez Janša: hladen je le na videz, v resnici ...

ženska, spodnjice Svet24.si

Spoštuj in ljubi svojo češpljo: o orgazmih in ...

cerar pocivalsek sarec bobo Reporter.si

Počivalšek okrivil Šarca: Neustrezen način ...

zdravko-počivalšek Svet24.si

Pokleknili so na koruzo, a pokora še ni prinesla ...

rok furlan xx Necenzurirano

Bankrot Roka Furlana: prijava proti upravitelju ...

Adi Smolar Njena.si

Kaj se dogaja z zaljubljenim Adijem Smolarjem?

hana Njena.si

Sanjski moški: Hana po hujšanju povsem drugačna

Svet

WHO: Prezgodaj za oceno, ali je epidemija novega koronavirusa dosegla vrhunec

Deli na:
WHO: Prezgodaj za oceno, ali je epidemija novega koronavirusa dosegla vrhunec

Tiskovna konferenca WHO o koronavirusu. Generalni direktor WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus je drugi z leve. - Foto: Profimedia

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je včeraj v Ženevi opozorila, da je še prezgodaj za oceno, ali so okužbe z novim koronavirusom iz Kitajske dosegle vrhunec, pa tudi za napovedi, kdaj se bo epidemija končala, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Menim, da je še prezgodaj za napovedi, ali gre za začetek, sredino ali konec te epidemije," je novinarjem v Ženevi dejal vodja programov za nujne zdravstvene ukrepe pri WHO Michael Ryan.

Generalni direktor WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus je dodal, da se je število novih prijavljenih primerov okužb na Kitajskem v zadnjem tednu stabiliziralo, vendar si je to potrebno razlagati zelo previdno. "Ta izbruh bi lahko šel v katerokoli smer," je opozoril.

Tedros je tudi pohvalil Kambodžo, ker je dovolila vplutje ameriški ladji za križarjenje Westerdam, ki so jo pred tem zaradi strahu pred novim koronavirusom iz Kitajske v več azijskih pristaniščih zavrnili. "To je primer mednarodne solidarnosti, h kateri smo vztrajno pozivali," je dejal.

"Izbruhi bolezni lahko pri ljudeh prikličejo na plan najboljše in najslabše. Stigmatiziranje posameznikov ali celotnih narodov zgolj škodi odzivanju. Namesto da bi vso svojo energijo usmerili proti izbruhu bolezni, stigma preusmeri našo pozornost in ljudi obrne drugega proti drugemu," je dodal.

loading...
Loading...