alec baldwin1 Svet24.si

Po tragični nesreči se je oglasil Alec Baldwin

avstrijska policija, policijski trak, splošna, dunaj, streljanje Svet24.si

Iz stanovanja se je vil neznosen smrad, izpod vrat...

franci matoz, dimitrij zadel Svet24.si

Odstopila uprava Luke Koper

janez jansa pl7 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Janšo težko razumem, da se mu ob ...

435a62c1e58e3dccd8f42ad04a5addda Necenzurirano

Je to okoljska mafija? To je novo Vizjakovo darilo...

Tjaša Vrečič VSE Odkrito.si

TJAŠA IZ KMETIJE - tako MIŠIČASTA je

pogacar Ekipa24.si

UF, KAKŠNA ZVERINA! Tadej Pogačar kot ga še ...

Svet

Washington v pričakovanju Trumpovih privržencev

Deli na:
Washington v pričakovanju Trumpovih privržencev

Trumpovi podporniki so tako ta teden pričakali predsednika Bidna v Coloradu. - Foto: Profimedia

Privrženci nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa to soboto v Washingtonu organizirajo zborovanje v podporo tistim, ki so jih zaprli zaradi napada na zvezni kongres 6. januarja. Trump tokrat s tem noče imeti nič in ga ne bo blizu.

Kongresna policija se je pripravila in postavila dva metra visoko ograjo okrog kongresne palače ter zaprosila nacionalno gardo, naj bo pripravljena za morebitno pomoč. Analitiki sicer tokrat ocenjujejo, da ne bo kaj hujšega, saj na primer tudi desničarska organizacija Ponosni fantje, ki je imela eno od osrednjih vlog v nemirih 6. januarja, poziva svoje privržence, naj ne hodijo blizu.

New York Times je poročal, da Trump na zborovanje, ki ga organizira nekdanji član njegovega volilnega štaba Matt Branyard, gleda, kot na medijsko past, da ga lahko spet kritizirajo ne glede na izid. Trump bo zato v času zborovanja igral golf v New Jerseyju, nato pa odšel domov na Florido.

Za nastop na zborovanju sta se prijavila le dva republikanska kongresna kandidata in kongresnik iz Južne Karoline, vsi ostali pa se zavedajo, da v podpori napadalcem na kongres ni političnih obresti.

Policija je doslej aretirala več kot 600 udeležencev napada na kongres 6. januarja, vendar večina do konca postopka ostaja na prostosti. Trumpovi privrženci se bojijo novih aretacij in nadzora, saj bodo varnostne kamere posnele vse na zborovanju.

Trumpovi privrženci so 6. januarja na njegovo pobudo šli nad kongres, da bi skušali vplivati na spremembo izida predsedniških volitev, na katerih je Trump izgubil proti demokratu Josephu Bidnu. Naklep je propadel.

Loading...