Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Vročinski val je udaril Evropo

Deli na:
Vročinski val je udaril Evropo

Foto: Reuters

Po ekstremno vročem prejšnjem koncu tedna, ki so mu sledila neurja in vsaj manjša ohladitev, bo očitno tudi ta konec tedna zaznamoval vročinski val - tako kot v Sloveniji ga napovedujejo v Avstriji in Nemčiji ter na Balkanu.

"Vroči dnevi, tropske noči," napovedi vremenoslovcev za Nemčijo povzema nemška tiskovna agencija dpa. Vročinski val bo vrhunec dosegel v soboto na vzhodu Nemčije, kjer pričakujejo okoli 36 stopinj Celzija. Na zahodu bo več neurij in zato nekaj stopinj manj.

Poleg vročine Nemce dodatno pesti visoka vlažnost, tako da imajo ljudje občutek, da je kar okoli 40 stopinj Celzija, še opozarja dpa in dodaja, da se v zadnjem času v številnih krajih po državi tudi ponoči ne shladi pod 20 stopinj Celzija.

"Vali se naslednji vročinski val," medtem piše avstrijska tiskovna agencija APA in povzema vremenske napovedi, da bodo v Avstriji v soboto znova namerili do 38 stopinj Celzija. Po nebu brez oblačka v petek in v soboto naj bi v nedeljo državo dosegla neurja z zahoda, dodaja.

Prav tako bo znova zelo vroče na Balkanu. Srbiji se po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug v soboto obeta do 37 stopinj Celzija, tam pa tudi v prihodnjem tednu ne pričakujejo kakšnih ohladitev. V Črni gori bo predvidoma čez konec tedna kar do 40 stopinj Celzija, najbolj vroča naj bi bila nedelja.