testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Von der Leynova: EU je držala besedo, cepljenih je 70 odstotkov odraslih v EU

Deli na:
Von der Leynova: EU je držala besedo, cepljenih je 70 odstotkov odraslih v EU

Ursula von der Leyen - Foto: Profimedia

EU je izpolnila cilj, da bo julija proti covidu-19 cepljenih 70 odstotkov odraslih, je danes poudarila predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen. Ob tem je opozorila, da je različica delta zelo nevarna, in pozvala vse, ki imajo priložnost, da se cepijo, naj to storijo.

"EU je držala besedo," je poudarila predsednica v pisni izjavi. EU si je po njenih besedah zastavila cilj, da bo julija 70 odstotkov odraslih zaščitenih z najmanj enim odmerkom cepiva. "Danes je ta cilj izpolnjen. 57 odstotkov odraslih pa je že povsem zaščitenih z dvema odmerkoma," je zapisala.

Cilj unije glede deleža cepljenih se je sicer v minulih mesecih vseskozi malce spreminjal. Najprej so v komisiji opredelili cilj 70 odstotkov cepljenih odraslih do poletja, nato so začeli govoriti o koncu poletja, nato o juliju, pri čemer niso natančno opredelili, ali se cilj nanaša na prvi ali na celoten odmerek.

Von der Leynova je sedaj sporočila, da je cilj izpolnjen ter da je Evropa s temi številkami med vodilnimi v svetu, saj da je uspešno ujela začetni zaostanek.

Obenem je predsednica danes opozorila, da je treba prizadevanja nadaljevati. "Različica delta je zelo nevarna. Zato pozivam vse, ki imajo to priložnost, da se cepijo. Za njihovo lastno zdravje in za zaščito drugih," je poudarila in zatrdila, da bo EU še naprej zagotavljala zadostne količine cepiva.