Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

VIDEO: Ministra skoraj ubila ledena sveča

Deli na:
VIDEO: Ministra skoraj ubila ledena sveča

Srbsko mesto Majdanpek na vzhodu Srbije je bilo včeraj zaradi močnega žleda že četrti dan brez elektrike, vode in daljinskega ogrevanja. Padli so kar trije daljnovodi na območju. Več kot 200 delavcev tamkajšnjega elektropodjetja si prizadeva, da bi jih usposobili, a zaenkrat niso uspešni.

Prebivalcem je na pomoč priskočila tudi vojska z močnimi agregati. Rdeči križ pa razdeljuje hrano in vodo. Na območju sicer kljub težkim razmeram še niso razglasili izrednih razmer, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

V sredo zvečer je sicer električarjem uspelo povezati Majdanpek z omrežjem, a je bila povezava že kmalu spet prekinjena. Prizadevanja za vzpostavitev daljnovodov se zato nadaljujejo.

Problem tega rudarskega mesta na vzhodu Srbije je sicer, da je kar 70 odstotkov gospodinjstev priključenih na daljinsko ogrevanje in da nimajo alternativnega načina ogrevanja na drva, premog ali plin.

Območje je včeraj obiskal tudi srbski minister za rudarstvo in energetiko Aleksandar Antić, ki pa ga je ravno med podajanjem izjave za medije zadela velika ledena sveča, ki se je očitno odlomila z drevesa nad njim. K sreči je imel na glavi čelado, zaradi česar ni bil poškodovan. Je pa zaradi silovitosti udarca čelada počila, navaja Tanjug.

Minister je sicer medijem pojasnjeval, kako potekajo dela za obnovo električne oskrbe območja in zagotavljal, da se vsi resnično trudijo. Pri tem pa je opozoril, da so razmere na območju, ki ga je prizadel hud žled, resne in da ima veliko spoštovanje do vseh, ki si prizadevajo za obnovitev oskrbe z elektriko sredi vseh nevarnosti, ki prežijo nanje.