stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Velika Britanija: Huda ura na referendumski dan

Deli na:
Velika Britanija: Huda ura na referendumski dan

Foto: Getty Images

Na jugovzhodu Anglije in v Londonu so silovite nevihte s strelami minulo noč povzročile poplave in motnje v prometu. V noči pred referendumom o obstanku Otoka v EU so gasilci prejeli več kot 300 klicev na pomoč, njihove ekipe so posredovale na domovih, ki so jih zadele strele, in tistih, ki jih je poplavilo.

Londonska gasilska brigada je v samo 90 minutah sprejela toliko klicev, kolikor jih običajno zabeležijo v celotnem dnevu, na spletu poroča britanski BBC.

Meteorološki urad je izdal svarilo stopnje "bodite pripravljeni". Ponekod je padlo 40 milimetrov dežja, okoljska agencija je izdala opozorilo pred poplavami za štiri območja. Gre za reke Bromley in Sidcup na jugovzhodu Londona ter za Basildon v Essexu.

Zaradi nočnega divjanja vremena je prišlo do motenj v prometu. Več železniških družb je napovedalo zamude na nekaterih linijah. V Londonu so zaradi poplav prekinjali promet na tamkajšnji podzemni in nadzemni železnici.

V Londonu je na posamičnih odsekih poplavilo tudi ceste. Med drugim je zalilo predor Blackwall na vzhodu britanske prestolnice, ki so ga zato začasno zaprli.

Po celotni Veliki Britaniji so ponoči zabeležili več kot 1000 udarov strele. Nevihte se sedaj umirjajo, a vremenoslovci svarijo, da bi lahko še danes prišlo do "novega vala" nalivov. Deževje naj bi sicer na Otok prinesel vedno bolj topel in vlažen zrak iz Francije.