palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Velika Britanija bo v Dovru okrepila nadzor potnikov

Deli na:
Velika Britanija bo v Dovru okrepila nadzor potnikov

Foto: Reuters

Velika Britanija bo v pristanišču Dover okrepila pregled potnikov in tudi ustanovila posebne enote za boj proti tihotapcem ljudi, saj se število beguncev, ki želijo prečkati Rokavski preliv vztrajno povečuje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Velika Britanija se je za omenjeno odločila dan po hudih motnjah v prometu, ki so bile posledica stavke francoskih pristaniških delavcev v Calaisu, hkrati pa so begunci poskušali prek predora pod Rokavskim prelivom doseči Veliko Britanijo.

Trenutno je na območju Calaisa okoli 3000 beguncev, njihova prisotnost pa je že jabolko spora med Veliko Britanijo in Francijo.

"Zelo obžalujemo, da smo bili priča incidentom, ki so posledica delavske akcije v Franciji," je za britansko medijsko mrežo BBC dejal britanski minister za imigrante James Brokenshire. Napovedal je, da bo Velika Britanija namenila dodatne vire in opremo za nadzor, tako da bodo lahko nadzorovali obe strani Rokavskega preliva.

Britanske posebne enote za boj proti tihotapcem ljudi, v katerih bodo preiskovalci, cariniki in tožilci, bodo štele okoli 90 pripadnikov in naj bi jih poslali na Sicilijo, kamor se begunci ob prihodu v Evropo najprej zatečejo, na sedež Europola v Haag ter na sever Afrike.

Zaradi stavke francoskih pristaniških delavcev v Calaisu je bil v torek tudi prekinjen železniški promet pod Rokavskim prelivom, a je danes družba Eurostar, ki upravlja s hitro železniško povezavo med Veliko Britanijo in Francijo, sporočila, da promet danes poteka normalno.

Na spletni strani Eurostara je objavljeno, da je prvi vlak iz Pariza do Londona odpeljal ob 7.10 v skladu z voznim redom, prav tako se je enako zgodilo s prvim vlakom iz Londona v Pariz, še navaja AFP.