dreamstime_m_129532071 Odkrito.si

5 barvnih kombinacij, na katere niste pomislili

Nikolaj »Kolja« Barkhatov Svet24.si

VIDEO in FOTO: Triletnega Koljo iskalo več kot ...

plesen Svet24.si

To se zgodi, če živiš v toksičnem okolju!

mladen grgic Svet24.si

Nepričakovano odstranjen s kopališča v ...

sveča, dan žalovanja, magnitogorsk, eksplozija plina Svet24.si

Uroša po devetih mesecih našli pod Kredarico

Cameron Boyce Najstnica.si

Cameron Boyce je pred smrtjo posnel ta video

Nuša in Frenk Derenda Njena.si

Mož Nuše Derenda opazno shujšal

Svet

V ZDA aretirali iransko novinarko ameriškega rodu - menda naj bi bila ključna priča v kazenskem primeru

Deli na:
V ZDA aretirali iransko novinarko ameriškega rodu - menda naj bi bila ključna priča v kazenskem primeru

Foto: Press TV - Marzieh Hashemi

Ameriški mediji poročajo, da sodni papirji potrjujejo, da je FBI Iranko ameriškega rodu Marzieh Hashemi aretiral in zaprl kot ključno pričo v neznanem kazenskem primeru in bo izpuščena takoj, ko bo zaslišana pred veliko poroto. Zaslišali bodo tudi njena dva sinova in hčer, ki so Američani in živijo v ZDA.

59-letna Hashemijeva je bila doslej že dvakrat pred sodnikom v Washingtonu in so ji dali odvetnika po službeni dolžnosti. Newyorški odbor za zaščito novinarjev je v petek izrazil zaskrbljenost zaradi aretacije voditeljice iranske televizije v angleškem jeziku in prosil pravosodno ministrstvo, naj pove, zakaj so jo zaprli. Izjava opozarja, da Iran rutinsko zapira novinarje.

FBI jo je aretiral pred dnevi v St. Louisu, kjer je snemala dokumentarni film o protestnem gibanju temnopoltih Američanov, ki padajo pod streli policije, Črna življenja štejejo (Black Lives Matter). FBI še vedno nima komentarja o ženski, ki je bila pred spremembo imena in vere ter selitvijo v Iran znana kot Melanie Franklin. V Iranu že 25 let dela za program državne televizije v angleškem jeziku Press TV.Aretirali so jo med rednim vsakoletnim obiskom družine v predmestju New Orleansa, kar ponavadi izkoristi še za snemanje kakšne oddaje. Zaprli so jo na hitro brez obvestila odvetnikom ali družini kot "materialno" ali ključno pričo za primer, o katerem nihče ne ve nič. Njen sin Hossein Hashemi, ki živi v ZDA, je ameriškim medijem povedal, da ve le to, da so jo odpeljali v Washington in zaprli.

Iranska državna televizija je sprožila javno kampanjo za osvoboditev svoje voditeljice, ki je podobna tistim, ki jo uporabljajo sorodniki Američanov, zaprtih v Iranu. Tiskovni predstavnik zunanjega ministrstva Irana Bahram Gašemi je dejal, da aretacija kaže na rasistično politiko apartheida Trumpove vlade, in pozval k brezpogojni izpustitvi nedolžne ženske.

Loading...