zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Zagrebu naj bi prijeli člane roparske tolpe Rožnati panter

Deli na:
V Zagrebu naj bi prijeli člane roparske tolpe Rožnati panter

Foto: Arhiv Reporterja

Zagrebška policija je v torek prijela šest članov kriminalne združbe Rožnati panter, s tem pa preprečila rope več finančnih institucij v Zagrebu, danes poroča Jutarnji list. Kot dodaja, so med prijetimi trije državljani Srbije, dva iz BiH in eden iz Črne gore. V prostorih, ko so jih kriminalci imeli v najemu, so našli orožje in eksplozivne naprave.

Zagrebška policija ni razkrila podrobnosti o operaciji v eni izmed sosesk v Novem Zagrebu. Potrdili so, da so prijeli več oseb in da nadaljujejo preiskavo.

Policisti so bili med akcijo oboroženi tudi z avtomatskim orožjem, zaradi česar je nekatere stanovalce zajela panika. Priče so povedale, da je nekaj osumljencev poskušalo pobegniti, a so jih policisti prijeli. Nad sosesko je letel tudi policijski helikopter.

V stanovanjih in garažah, ki so jih uporabljali prijeti, so našli orožje, strelivo, več bomb, mobilnih telefonov in različno dokumentacijo. Ukradli so tudi tri avtomobile, ki naj bi jih uporabili med načrtovanimi ropi, še navaja Jutarnji list.

Tolpo so več tednov spremljali, pri čemer so so sodelovali s policijami Francije, Švice in BiH. Ko so preiskovalci ugotovili, da skupina pripravlja oborožen rop, med katerim naj bi ukradli več sto tisoč kun, so se odločili za akcijo, piše časnik.

Rožnati panter je policijsko ime za mednarodno kriminalno mrežo roparjev, ki so na različnih koncih sveta izvedli več deset spektakularnih ropov, predvsem dragih kamnov. V mreži naj bi sodelovalo več sto oseb, večinoma iz Srbije, BiH in Črne gore. Naropali naj bi za najmanj pol milijarde dolarjev v več kot 20 državah, je objavil Interpol.