Kozorogi Svet24.si

Zgodovinska vrnitev "ljubljanskih" alpskih ...

družina Svet24.si

Preverjeni načini, kako okrepiti življenjsko ...

1713869038-dsc7853-01-1713868842327 Necenzurirano

Tretja os: Dars izločil Turke, ki gradijo ...

martin premk ss Reporter.si

Svoboda komunizem »po nasilnosti in ...

primoz roglic Ekipa24.si

Velik šok! Primož Roglič je že končal dirko ...

Lorella Flego, Mario Galunič - naslovka Revija Stop

Lorella Flego in Mario Galunič: 25 let trajajoča...

olimpija bravo Ekipa24.si

Lepo? Malo manj lepo? Grdo? Olimpija je ...

Svet

V Vladivostoku aretirali ameriškega vojaka: pretepel naj bi partnerko in jo okradel

Deli na:
V Vladivostoku aretirali ameriškega vojaka: pretepel naj bi partnerko in jo okradel

Vladivostok na ruskem Daljnem vzhodu (fotografija je simbolična) - Foto: Pixabay/Evgeniy Monahov

Pripadnika ameriške vojske, ki je bil nameščen v Južni Koreji in se je na lastno pobudo odpravil v Rusijo, so minuli teden zaradi kraje priprle tamkajšnje oblasti. Tako so navedbe ameriških medijev danes potrdile ruske oblasti. Po navedbah virov več ruskih medijev, je Američan v priporu, ker naj bi ob kraji še fizično napadel svojo rusko partnerko.

O primeru je v ponedeljek poročalo več ameriških medijev, ki so se sklicevali na navedbe vladnih predstavnikov. Čeprav iz Bele hiše teh navedb neposredno niso potrdili, je na vprašanje, kaj se je zgodilo, tiskovni predstavnik sveta za nacionalno varnost zgolj skopo odgovoril, da so s primerom seznanjeni.

Tiskovna predstavnica Pentagona Cynthia Smith je podala dodatno pojasnilo, da so ameriškega vojaka ruske oblasti pridržale 2. maja v Vladivostoku v bližini meje s Kitajsko in Severno Korejo na podlagi obtožb o kaznivem dejanju, o čemer so že obvestile ameriške oblasti v skladu z dunajsko konvencijo o konzularnih odnosih.

Kot poročajo ruske tiskovne agencije, so pravosodni organi sporočili, da je bil Američanu Gordonu Blacku zaradi kraje odrejen dvomesečni pripor. Po neuradnih informacijah nekaterih medijev, ki se sklicujejo na policijske vire, je Black med obiskom ruskega Daljnega vzhoda fizično napadel svojo partnerko. Nato naj bi ji ukradel še denar in alkohol.

"Vojska je o dogodku obvestila vojakovo družino. Ameriško zunanje ministrstvo ponuja ustrezno konzularno podporo vojaku v Rusiji. Zaradi občutljivosti zadeve v tem trenutku ne moremo predstaviti nadaljnjih podrobnosti," je še dodala Smith.