Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Veliki Kladuši se je spopadlo najmanj sto migrantov, ki so nato napadli še policiste

Deli na:
V Veliki Kladuši se je spopadlo najmanj sto migrantov, ki so nato napadli še policiste

Migranti na bosansko-hrvaški meji - Foto: Profimedia

V migrantskem centru v Veliki Kladuši na severozahodu Bosne in Hercegovine so v torek zvečer izbruhnili spopadi, v katerih je bilo poškodovanih več migrantov in trije policisti. Policija unsko-sanskega kantona je danes potrdila, da so prijeli 20 ljudi. Najprej je izbruhnil spopad med najmanj sto migranti, ki so zatem napadli tudi policiste.

Tiskovni predstavnik notranjega ministrstva unsko-sanskega kantona Ale Šiljdedić je za sarajevski časnik Oslobođenje danes pojasnil, da je najprej izbruhnil fizični obračun med migranti, ki so povzročili tudi gmotno škodo v centru. Posredovali so policisti, v katere so migranti nato metali kamenje, kovinske palice in plinske jeklenke. Ob tem so bili ranjeni trije policisti.

Potem ko so na kraj dogodka prišle policijske okrepitve, so vzpostavili red in mir. V policijski postaji v Veliki Kladuši so pridržali 20 nasilnežev. Za najmanj šest od njih bodo zahtevali izgon iz BiH.

Šiljdedić je danes tudi opozoril, da je stanje v centru še zmeraj napeto ter da je možno pričakovati nove incidente. V omenjenem centru je že prejšnji vikend izbruhnil požar, zgorelo je eno poslopje za namestitev migrantov.

Na območju Velike Kladuše in Bihaća je nameščena večina migrantov, ki so prispeli v BiH z namenom, da bi nadaljevali svojo pot proti državam Evropske unije. Po uradnih podatkih vlade v Sarajevu je od začetka leta v BiH vstopilo več kot 7000 migrantov.