Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Grozljivo! V Španiji kamenjali več reševalnih vozil s starejšimi bolniki s koronavirusno boleznijo (VIDEO)

Deli na:
Grozljivo! V Španiji kamenjali več reševalnih vozil s starejšimi bolniki s koronavirusno boleznijo (VIDEO)

V kraju La Linea de la Concepcion na jugu države naj bi tako pred dnevi kamenjali več reševalnih vozil s starejšimi bolniki s koronavirusno boleznijo. - Foto: tviter

V Španiji se število umrlih zaradi okužbe s koronavirusom covid-19 bliža pet tisoč (danes je to 4858 umrlih), v zadnjih 24 urah pa so zabeležili rekordnih 769 smrtnih žrtev.

Prebivalci ostajajo v karanteni ter pod strogimi ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa. Španski parlament je v noči na četrtek izredne razmere, vključno s karanteno, podaljšal do 12. aprila.

Je pa del prebivalstva precej nestrpen, tako iz več krajev poročajo o t.i. protestih proti prevozu oziroma nastanitvi določenih skupin ljudi v določene domove.

V kraju La Linea de la Concepcion na jugu države naj bi tako pred dnevi kamenjali več reševalnih vozil s starejšimi bolniki s koronavirusno boleznijo. V napadu na 28 bolnikov naj bi sodelovalo več deset ljudi, ki so želeli preprečiti, da bi bolnike, nekateri so bili okuženi, drugi z bolezenskimi znaki covida-19, odpeljali iz občine Alcala del Valle v karanteno v dom za starejše občane v omenjenem andaluzijskem mestu. Protestniki naj bi hkrati poskušali s cestnimi barikadami preprečiti, da bi konvoj prispel na cilj.

S protesti so nadaljevali tudi pred domom za starejše občane, pri tem so zažgali več smetnjakov ter na dom metali eksplozivna sredstva, poroča španska policija.

Upokojence so premestili iz doma v občini Alcala del Valle, ker je tam prišlo do izbruha novega koronavirusa. Trije prebivalci doma so umrli, okužbo z virusom pa so potrdili pri najmanj polovici zaposlenih.

Nekateri sicer na družbenih omrežjih trdijo, da ni šlo za nobeno kamenjanje, temveč za manipulacijo španskega tiska.