EU Digitalno COVID potrdilo Svet24.si

Pozor, če ste digitalno covidno potrdilo ...

blato Pivola Svet24.si

Odpadno blato odstranjeno, a nekaj še vedno smrdi

pct-pogoj, preverjanje, koronavirus Svet24.si

Ogorčenje: v državni zbor vpadli inšpektorji in...

igor zorcic bobo1 Reporter.si

Igor Zorčič bo ustanovil stranko do konca leta, ...

20210610-01064860 Necenzurirano

Lepo je biti minister Dikaučič #kolumna

sonja-plešnar Njena.si

'Vem, zakaj me ljudje obtožujejo, da sem ...

Olimpija mm Ekipa24.si

KATASTROFALNA popotnica Olimpije za VEČNI DERBI! ...

Svet

V Španiji raste število okužb med mladimi

Deli na:
V Španiji raste število okužb med mladimi

V Španiji so zaskrbljeni. - Foto: Profimedia

V Španiji so se epidemiološke razmere v zadnjih dneh občutno poslabšale, saj se je izrazito povečalo število novih okužb z novim koronavirusom zlasti pri mladih. Oblasti zato znova razmišljajo o zaostritvi ukrepov, medtem ko se pospešuje cepljenje proti covidu-19, poroča francoska tiskovna agencija APF.

"Dnevne številke sploh niso dobre," je v ponedeljek zvečer dejal glavni epidemiolog španskega ministrstva za zdravje Fernando Simon in pojasnil, da "so bili ti podatki med različnimi starostnimi skupinami zelo različni" ter da je "stopnja incidence med mladimi blizu 600".

Stopnja incidence je bila v ponedeljek v Španiji višja od 200, in sicer 204 na 100.000 prebivalcev v zadnjih dveh tednih. Še v petek, ko so bili podatki nazadnje objavljeni, je bila stopnja incidence 152,8, poroča AFP.

Špansko ministrstvo za zdravje je v ponedeljek sporočilo, da so v zadnjih 72 urah potrdili 32.607 novih okužb. Epidemiolog Simon je razmere ocenil kot "zapletene", a dodal, da se število na novo okuženih ne odraža v številu hospitalizacij ali mrtvih.

V Španiji medtem pospešujejo kampanjo cepljenja prebivalstva. Doslej je bilo precepljenih 40,3 odstotka od približno 47 milijonov prebivalcev Španije, medtem ko je en odmerek cepiva prejelo 55,9 odstotka prebivalcev.

Zaradi slabšanja razmer v več regijah, med njimi v Andaluziji in Kataloniji, oblasti razmišljajo o zaostrovanju ukrepov še ta teden.

V Španiji, ki je v pandemiji covida ena najbolj prizadetih držav v Evropi, se je doslej z novim koronavirusom okužilo 3,8 milijona ljudi, umrlo je 81.000 bolnikov s covidom.

Loading...