evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Sarajevu prijeli politika in medijskega tajkuna Radončića

Deli na:
V Sarajevu prijeli politika in medijskega tajkuna Radončića

Foto: Getty Images

V Sarajevu so včeraj prijeli politika in medijskega tajkuna Fahrudina Radončića, ker naj bi oviral preiskavo v procesu proti skupini organiziranega kriminala. Njegovo prijetje je odredilo državno tožilstvo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Radončić je vodja druge največje bošnjaške stranke v Bosni in Hercegovini, Stranke za blaginjo (SBB), in je poslanec v državnem parlamentu. V preteklosti je bil med drugim tudi minister, pristojen za varnostne službe.

Tožilstvo je njegovo aretacijo odredilo, ker naj bi oviral preiskavo in delo pravosodja v t.i. primeru Lutka 2. Gre za sojenje domnevni kriminalni skupini pod vodstvom Naserja Keljmendija, ki mu trenutno zaradi trgovine z mamili in umora sodijo v Prištini, sicer pa naj bi bil odgovoren tudi za umor Ramiza Delalića leta 2007 v BiH, ki naj bi bil njegov tekmec v "podzemlju".

Policija BiH je včeraj v državi izvedla več hišnih preiskav. Med drugim je preiskala prostore Dnevnega Avaza, največjega dnevnika v državi, ki ga je ustanovil Radončić. V časniku so to ocenili za grob pritisk na svobodo tiska in za poskus zastraševanja.

V Radončićevi stranki SBB so se že odzvali, da je njihov vodja povsem nedolžen in da je zgolj žrtev "političnih podtikanj". Obsodili so tudi "zlorabo prava s strani sodne mafije" in "poskus eliminacije političnih nasprotnikov".

Kot navaja AFP, je bil v preiskavi proti Keljmendiju pred dvema tednoma aretiran tudi nekdanji Radončićev tesen sodelavec na varnostnem ministrstvu Bakir Dautbašić. Aretirana je bila tudi njegova žena.