mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Rusiji odkrili trupli z zahtevo po osvoboditvi Pussy Riot

Deli na:
V Rusiji odkrili trupli z zahtevo po osvoboditvi Pussy Riot

Foto: Reuters

V Rusiji so našli trupli dveh umorjenih žensk, pospremljeni z zahtevo za izpustitev treh članic uporniške punk skupine Pussy Riot, ki jih je nedavno doletela dveletna zaporna kazen s prisilnim delom. Ruski preiskovalci so sicer opozorili, da skuša morda morilec s sprevračanjem pozornosti na upornice le zavesti policijo.

Kot so danes sporočili ruski organi, sta bili ženski v starosti 76 in 38 let ubiti minuli teden v njunem stanovanju v mestu Kazan v osrednjem delu Rusije. Na zid je morilec, domnevno s krvjo, napisal "Osvobodite Pussy Riot". Nek ruski tabloid je poročal, da naj bi bili žrtvi večkrat zabodeni.

Identitete in poklica žrtev policisti niso razkrili, zaenkrat tudi ni znano, ali sta bili kakorkoli povezani s punk skupino, poroča ameriška tiskovna agencija AP. Kot poroča AP, je preiskovalec Andrej Šeptitski iz Kazana za ruske medije že ocenil, da skuša morilec le prikriti svoj zločin oziroma ga zvaliti na podpornike Pussy Riot.

Odvetnik zaprtih članic Pussy Riot Nikolaj Polozov je na spletnem družbenem omrežju Twitter zapisal, da je to, kar se je zgodilo v Kazanu, "grozljivo", ter menil, da gre "ali za strašansko provokacijo ali pa za psihopatski" primer. Kasneje je za rusko tiskovno agencijo Interfax še izrazil obžalovanje, "da neki čudaki uporabljajo ime skupine Pussy Riot".

Članice Pussy Riot so bile v sredini avgusta spoznane za krive huliganstva in spodbujanja verskega sovraštva ter obsojene na dve leti zapora, ker so v osrednji moskovski katedrali izvedle "punkovsko molitev" proti ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu in Ruski pravoslavni cerkvi. Razsodba je sprožila ostre proteste v ruski civilni družbi in tudi v tujini.