stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Rusiji danes rekordno število mrtvih zaradi koronavirusa, umrljivost bo še zrasla

Deli na:
V Rusiji danes rekordno število mrtvih zaradi koronavirusa, umrljivost bo še zrasla

Putin na obisku v moskovski bolnišnici. - Foto: Reuters

Rusija je danes sporočila, da so zabeležili rekordno število mrtvih zaradi koronavirusne bolezni 19 v enem dnevu, in sicer 150. Število novih okužb z novim koronavirusom je na drugi strani že tretji dan zapored manjše od 9000, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Skupno je doslej v Rusiji zaradi covida-19 umrlo 3249 ljudi, okužbo z novim koronavirusom pa so potrdili pri 326.448 osebah, zaradi česar se Rusija po številu okužb uvršča na drugo mesto na svetu, za ZDA. Okrevalo je v Rusiji 99.825 ljudi.

V Rusiji so doslej beležili nizko stopnjo smrtnosti zaradi covida-19, zaradi česar so številni že podvomili v resničnost navedb. Moskva je na pomisleke odgovarjala, da so številke v primerjavi z ZDA in zahodno Evropo nižje, ker med smrtne primere prištevajo samo tiste, kjer je smrt neposredna posledica virusa.

Namestnica ruskega premierja Tatjana Golikova je danes sporočila, da maja v Rusiji pričakujejo porast umrljivosti, čeprav se "zdravniki trudijo rešiti kar največ bolnikov". Pri tem po današnjem srečanju s predsednikom Vladimirjem Putinom in visokimi predstavniki zdravstva sicer ni izrecno omenila smrtnih žrtev covida-19.



Tudi moskovski župan Sergej Sobjanin maja pričakuje večjo stopnjo umrljivosti kot aprila, saj je bil, kot je dejal, vrhunec pandemije covida-19 v začetku maja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po navedbah pristojnih ruskih oblasti se razmere zaradi epidemije covida-19 počasi umirjajo. V Moskvi so zaradi tega že ponovno dovolili, da se približno pol milijona industrijskih in gradbenih delavcev vrne na delo.

Med tistimi, ki so se v Rusiji okužili z novim koronavirusom, je tudi premier Mihail Mišustin, ki se je ta teden po zdravljenju v bolnišnici že vrnil na delo. Okužen naj bi bil po poročanju ruskih medijev tudi čečenski voditelj Ramzan Kadirov in naj bi se zdravil v bolnišnici, vendar njegovi sodelavci novice niso potrdili.