sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V prestolnici Jemna v napadu številni mrtvi

Deli na:
V prestolnici Jemna v napadu številni mrtvi

Foto: Reuters

V eksploziji avtomobila bombe pred policijsko akademijo v jemenski prestolnici Sana je po najnovejših podatkih policije danes umrlo 37 ljudi, 66 jih je bilo ranjenih. Večina žrtev je študentov. Jemenska policija je sporočila, da je šlo za teroristični napad, katerega tarča so bili bodoči policisti.

Po navedbah varnostnih virov se je napad zgodil, ko je bilo pred poslopjem več študentov, večinoma mlajših moških, ki so se prijavili na policijsko akademijo. Jemensko notranje ministrstvo je po napadu za teden dni ustavilo prijave na akademijo.

Francoska tiskovna agencija AFP poroča, da je bila bomba podtaknjena v minibusu, parkiranem blizu vhoda v akademijo, od katerega je ostalo samo še nekaj kosov pločevine.

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, ki se sklicuje na jemenske spletne medije, naj bi bilo neposredno po eksploziji slišati tudi strele.

Do današnjega napada prihaja potem, ko je bilo v Sani v eksploziji v ponedeljek ranjenih šest islamskih skrajnežev, štirje ljudje, med njimi tudi novinar, pa so bili ubiti v nedeljo v večinsko šiitskem mestu Dhamar.

Odgovornost za današnji napad po poročanju AFP ni prevzel še nihče, je pa mednarodna teroristična mreža Al Kaida na Arabskem polotoku v zadnjem času izvedla več smrtonosnih napadov na jemenske varnostne sile.

Med vojaško parado leta 2012 je tako samomorilski napadalec ubil 90 ljudi, v napadu na vojaško bolnišnico pred letom dni pa je bilo ubitih več kot 50 ljudi.