vročina, moški, park Svet24.si

Po ohladitvi nas čaka prvi vročinski val

robert tomazin Svet24.si

Janševi politični nastavljenci že izgubljajo ...

piarovci lobisti-2 Necenzurirano

To so zmagovalci Janševega pohoda na medije in ...

branko grims Reporter.si

Sramota, kaj počne Branko Grims: na twitterju ...

doncic Ekipa24.si

Auč, naravnost v ... Curry Dončiću pokazal, ...

charlotte Odkrito.si

Tega Kate Middleton ne sme narediti!

cristiano georgina 22 Ekipa24.si

Uh, kako je seksi! Ronaldova zaročenka po smrti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Parizu znova obvezne maske na prostem

Deli na:
V Parizu znova obvezne maske na prostem

Pariz v času novega kronavirusa. - Foto: Profimedia

Od petka bodo v skorajda celotni pariški regiji v prizadevanjih za zajezitev širjenja okužb z novim koronavirusom na prostem znova obvezne maske, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočile pristojne mestne oblasti.

Maske na prostem bodo obvezne od petka, in sicer za starejše od 11 let. Obstajajo sicer nekatere izjeme, med drugim pri ukvarjanju s športno dejavnostjo.

Prepovedano bo tudi skupinsko pitje alkohola v javnosti, kršitelji pa so lahko kaznovani z globo v višini 135 evri. Na posebej obiskanih mestih velja na silvestrovo celo popolna prepoved uživanja alkohola. Nad upoštevanjem teh omejitev bo na silvestrovo po poročanju francoskih medijev v Parizu bdelo skoraj 9000 policistov.

Francoski premier Jean Castex je pred tem že v začetku tega tedna predstavil vrsto novih omejitev, med drugim tudi obvezno delo od doma vsaj tri dni na teden od začetka januarja. Podjetja, ki bodo kršila to pravilo, bodo lahko kaznovana z globo do največ 50.000 evrov, je danes sporočila ministrica za delo Elisabeth Borne.

Vlada naj bi do konca tedna objavila tudi nova pravila o karanteni.

V Franciji beležijo rekordno število okužb z novim koronavirusom. V sredo so v državi potrdili 208.000 novih okužb, kar je več kot dan prej, ko so jih potrdili 179.807.