bencin Svet24.si

Znane so nove cene goriv: So dosegle rekord, ali ...

jasna kuljaj Svet24.si

FOTO: Kje dopustujejo slovenski estradniki?

Jaša jenull Necenzurirano

Kaj bo Jaša Jenull rekel ob izbiri šefa ...

pirc musar ms Reporter.si

Kako sta obogatela Nataša Pirc Musar in njen mož...

dragic Ekipa24.si

Ste videli, slišali? Dragićev govor soigralcem v...

sfox Odkrito.si

Ima legendarna pevka in starleta raka?

goran dragic 22 mm Ekipa24.si

Nič ne bo z združitvijo Dončića in Dragića v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Papui Novi Gvineji prijeli domnevne kanibale

Deli na:
V Papui Novi Gvineji prijeli domnevne kanibale

Oblasti v Papui Novi Gvineji so aretirale 29 ljudi, ki naj bi bili člani kanibalskega kulta, in jih obtožile umora sedmih domnevnih vračev, je danes sporočila policija te azijske države. Člani kulta so domnevno pojedli surove možgane žrtev, iz njihovih penisov pa skuhali juho.

"Obtoženi so prepričani, da niso storili nič slabega. Svoja dejanja so brez zadržkov priznali," je za ameriško tiskovno agencijo AP povedal vodja policije v mestu Madang Anthony Wagambie. Dodal je, da so člani kulta verjeli, da so njihove žrtve izvajale "sangumo" oziroma čarovništvo ter da so od revnih vaščanov v zameno za svoje nadnaravne usluge zahtevale denar in spolne usluge.

Člani kulta so bili prepričani, da bodo z zaužitjem organov vračev pridobili nadnaravne moči in dejansko postali nepremagljivi. Wagambie je dejal, da je kanibalstvo pogosta dejavnost tega kulta. Ocenil je, da bi se lahko v številnih odročnih vaseh Papue Nove Gvineje nahajalo tudi med 700 in 1000 članov kulta. Človeško meso pa so mogoče poskusili vsi, je še dodal Wagambie.

Po poročanju novogvinejskega časnika The National je v četrtek pred sodišče v Mandangu stopilo 28 moških in žensk, obtoženi pa so namernega uboja. Ni pa znano, kaj se je zgodilo z 29. obtožencem. Za umor je v Papui Novi Gvineji predvidena smrtna kazen.

Štiri izmed sedmih žrtev so bile umorjene pred približno tednom dni, vendar ostankov njihovih trupel niso odkrili. "Verjetno so vse pojedli obtoženi," je dejal Wagambie.

Kanibalizem je bil nekoč del tradicionalne kulture v Papui Novi Gvineji, kjer je bilo človeško meso znano pod imenom "dolgi pujs". Kanibalizem se je v odročnih predelih države ohranil še do druge polovice 20. stoletja, ko je bila država pod avstralsko oblastjo.