oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V novem ameriškem napadu brezpilotnih letal v Jemnu 12 mrtvih

Deli na:
V novem ameriškem napadu brezpilotnih letal v Jemnu 12 mrtvih

Foto: Reuters

V treh napadih ameriških brezpilotnih letal je bilo v četrtek v Jemnu ubitih najmanj 12 domnevnih pripadnikov teroristične mreže Al Kaida, so sporočile oblasti v Jemnu. Medtem so v sosednji Savdski Arabiji prijeli dva domnevna pripadnika Al Kaide, ki naj bi pripravljala napade na veleposlaništva zahodnih držav na Bližnjem vzhodu.

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je prvi napad ameriškega brezpilotnega letala potekal na območju Mariba vzhodno od prestolnice Sana. Ubitih je bilo šest ljudi. Drugi napad so izvedli blizu kraja Gajl Bavazir na jugu Jemna, kjer sta bila ubita dva človeka, še štirje pa so bili ubiti v noči na petek na istem območju.

Ameriški napadi z brezpilotnimi letali v Jemnu se tako v zadnjih dneh krepijo; od 28. julija je bilo izvedenih že osem tovrstnih napadov, predvsem vzhodno in jugovzhodno od Sane, pri tem pa je bilo ubitih skupno 36 ljudi, navaja AFP.

Do napadov je prišlo sredi groženj Al Kaide, zaradi katerih so ZDA, Nemčija, Francija in Velika Britanija začasno zaprle svoja veleposlaništva v Sani in drugod po Bližnjem vzhodu. Jemen je v sredo tudi sporočil, da je preprečil napad Al Kaide na tuj naftni terminal.

Medtem so iz Savdske Arabije sporočili, da so prijeli dva pripadnika Al Kaide, ki naj bi načrtovala napade na tuja veleposlaništva. Eden naj bi imel jemensko, drugi pa čadsko državljanstvo, oba pa naj bi bila povezana z Al Kaidino vejo na Arabskem polotoku, je danes sporočilo savdsko notranje ministrstvo.