dekle Dobra karma

Splavom bi se dalo izogniti, če bi moški ...

horoskop-astrologija Svet24.si

Horoskop za torek, 19. januarja

cepljenje bobo Reporter.si

Skrajno neodgovoren odnos do cepljenja: Ne ...

tovarna rog, evikcija, varnostniki Svet24.si

FOTO in VIDEO: Tovarno Rog zasedli varnostniki, ...

20201019-01032119 Necenzurirano

Uradno: država kupila neustrezne hitre teste

marija-šerifović Odkrito.si

Marija Šerifović ima fanta!

ženim-sina Njena.si

Ugodno oddam sina: Po estetskem posegu jeza in ...

Svet

V nemškem Trierju avtomobil pokosil pešce, umrlo pet ljudi

Deli na:
V nemškem Trierju avtomobil pokosil pešce, umrlo pet ljudi

Fotografija je simbolična. - Foto: Svet24

V nemškem Trierju, kjer je danes avtomobil v coni za pešce zapeljal v množico ljudi, je po najnovejših podatkih umrlo pet ljudi, 14 pa je ranjenih, je nocoj sporočila policija. Državni tožilec pa je povedal, da je bil voznik avtomobila pod vplivom alkohola in je najverjetneje imel duševne težave. Za zdaj ne kaže na politični motiv.

Moški je s terenskim vozilom zapeljal v cono za pešce ter zapeljal v naključne mimoidoče. Pri tem so umrli devetmesečni dojenček, 73-letna ženska, 25-letna ženska in 45-letni moški. 14 ljudi je ranjenih, med njimi štirje huje, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočil sporočil notranji minister dežele Porenje-Pfalško Roger Lewentz. Številni ljudje, ki so bili v tistem času v središču mesta, so šokirani, je dodal.

Policija je zvečer na novinarski konferenci poročala o štirih žrtvah, vendar pa je pozneje umrla še peta, 52-letna ženska, poroča dpa.

Voznik, 51-letni Nemec iz Trierja, je po besedah ministra vozil cikcak, kar kaže na to, da je zavestno hotel ubiti čim več ljudi.

Policija je moškega nemudoma prijela in mu zaplenila avtomobil, kasneje so ga odpeljali na zaslišanje in proti njemu uvedli preiskavo.

Državni tožilec Peter Fritzen pa je povedal, da je bil voznik avtomobila pod vplivom alkohola - v krvi so mu izmerili 1,4 promila alkohola. Dejal je še, da je moški najverjetneje imel duševne težave. "Za zdaj ne kaže, da bi šlo za teroristični napad ali dejanje z verskim ali političnim ozadjem," je dodal.

Po ugotovitvah policije avtomobil ni last moškega, temveč mu ga je nekdo posodil. V avtomobilu je v zadnjih dneh tudi živel.

Loading...