sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Nemčiji zaradi desničarskih protestnikov ogradili bivališče migrantov

Deli na:
V Nemčiji zaradi desničarskih protestnikov ogradili bivališče migrantov

Foto: Reuters

Nemška policija je v vzhodnem mestu Bischofswerda okoli hostla za migrante po dveh zaporednih nočeh protestov pripadnikov desničarskih skupin vzpostavila varnostno cono, je danes pojasnil notranji minister zvezne dežele Saške Markus Albig. Medtem so v petek na Bavarskem zabeležili prihod okoli 4000 beguncev.

Protestniki desničarskih skupin so v četrtek in petek ponoči glasno protestirali pred hostlom, v katerem domuje okoli 400 migrantov, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Gre za mestece z okoli 11.500 prebivalci v bližini češke meje.

Avtobuse z migranti so morali spremljati policisti, medtem ko je do 100 protestnikov, nekateri med njimi naj bi bili pod vplivom alkohola, vzklikali slogane in blokirali pot.

Policija po vzpostavitvi varnostne cone preverja identiteto tistih, ki vstopijo in jim izdaja navodila, da nadaljujejo svojo pot, če na območju cone nimajo kaj iskati. "Sramotno je, kako se posamezniki vedejo do tistih, ki iščejo varnost," je še dodal Albig.

Sicer pa je zvezna policija v petek na nemško-avstrijski meji na Zgornjem in Spodnjem Bavarskem zabeležila okoli 4000 beguncev. Na Spodnjem Bavarskem je zvezna policija v petek ustavila okoli 2000 migrantov, medtem ko so tudi na Zgornjem Bavarskem našteli okoli 2000 migrantov, kar je okoli 1700 ljudi manj, kot v četrtek. Ob tem je policija prijeti 11 tihotapcev z ljudmi.

Na glavni železniški postaji v Münchnu je bilo medtem danes zjutraj mirno. Za popoldne pa po navedbah zvezne policije računajo na prihod do 150 beguncev. Zaradi pivskega festivala Oktoberfest, ki se je začel danes, so münchenske oblasti vlake preusmerile, da bi preprečile stike med begunci in tistimi, ki bodo v kozarec pogledali pregloboko.