sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Jerneja in Marko, Poroka na prvi pogled Njena.si

Je strast med Markom in Jernejo ugasnila?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Nemčiji panika: kot »begunci« prihajajo vojaški poveljniki IS

Deli na:
V Nemčiji panika: kot »begunci« prihajajo vojaški poveljniki IS

Foto: Jože Biščak

Nemci za radio BBC 4 priznali, da je med »begunci« veliko teroristov – Sprememba zakonodaje, po kateri bodo po hitrem postopku izgnali migranta, ki bo kršil nemške zakone, čeprav prihaja iz vojnega območja

Nemška obveščevalna služba ima neizpodbitne dokaze, da se pod krinko begunstva skrivajo teroristi, ki čakajo, da udarijo. Moramo potrditi in si priznati, da so v Nemčiji že speče teroristične celice, je za radio BBC 4 dejal Manfred Hauser, podpredsednik bavarskega urada za varstvo ustavne ureditve.

Na Bavarskem ni več vprašanje, ali bo še prišlo do terorističnih napadov, ampak je vprašanje, kdaj bodo teroristi spet udarili. Tveganje je zelo visoko, v Nemčiji je že najmanj 100 vrhunsko izurjenih teroristov, pod krinko begunstva prihaja tudi poveljniška struktura vojske Islamske države.

Že prejšnji teden je preiskava nemške zvezne kriminalistične policije (BKA) pokazala, da je med prosilci za azil vsaj 410 morebitnih teroristov. Zato je predsednik nemškega policijskega sindikata Rainer Wendt zahteval, da morajo temeljito preveriti prav vsakega prosilca za azil, ki se predstavlja kot begunec, nemški notranji minister Thomas de Maizeire pa je predlagal povečanja notranjega nadzora in sprejem zakona, ki bo olajšal izgon migrantov, ki so prišli v navzkriž z nemškimi zakoni, poroča Süddeutsche Zeitung.

Nemčija se je torej začela zavedati, da drvi v samomor, če bo še sprejemala migrante, saj je pravzaprav uvažala vojake Islamske države.