sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Nemčiji naj bi odkrili več beguncev s ponarejenim potnimi listi iz virov IS

Deli na:
V Nemčiji naj bi odkrili več beguncev s ponarejenim potnimi listi iz virov IS

Foto: Reuters

Skrajna sunitska skupina Islamska država (IS) je na svojem pohodu po Siriji pridobila tudi večje število potnih listov - V Nemčiji je nekaj beguncev s takimi potnimi listi - Ti so iz istega vira, kot sta bila potna lista dveh terorističnih napadalcev v Parizu.

Nemški časnik Bild, ki se sklicuje na vire blizu nemške vlade, poroča, da naj bi bilo v Nemčiji okoli deset beguncev s tovrstnimi potnimi listi. Bavarski notranji minister Joachim Hermann je prav tako potrdil, da naj bi v Nemčijo prišlo veliko oseb s ponarejenimi papirji iz Sirije.

Zanje naj bi obstajal sum, da imajo stike z IS. Hkrati pa to nujno ne pomeni, da je nekdo s ponarejenim potnim listom iz zaloge IS tudi oseba, ki ga je poslala IS, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Dva teroristična napadalca, ki sta sodelovala pri terorističnih napadih na Pariz 13. novembra, naj bi v Evropo prišla kot begunca. Na poti v Francijo sta bila deležna kontrole na grškem otoku Leros. Po pisanju časnika Bild so se sedaj pojavili osebni dokumenti, ki imajo enake značilnosti ponarejanja kot dokumenti obeh napadalcev. Gre za ukradene originalne potne liste iz trdnjave IS v Siriji Al Raka, ki so jim ponarejevalci dali drugo identiteto.

V Al Raki naj bi IS zaplenila okoli 3800 praznih sirskih potnih listov.

Tovrstne potne listine je ob vstopu v Nemčijo pokazalo nekaj več kot deset beguncev in to še pred terorističnimi napadi v Parizu. Vsem tem osebam niso odvzeli prstnih odtisov in nemške oblasti trenutno zanje ne vedo, kje so.

Nemško notranje ministrstvo v Berlinu se na pisanje Bilda ni želelo odzvati, so pa opozorili, da so nemški varnostni organi že dlje časa bolj pozorni na to, da se med begunci pojavljajo ponarejeni dokumenti.