sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V napadu na policistko v ZDA dva mrtva, več ranjenih

Deli na:
V napadu na policistko v ZDA dva mrtva, več ranjenih

Foto: ABC6

V streljanju, ki se je začelo z napadom na policistko, sta bili v ameriški Philadelphii v petek ubiti dve osebi, tudi napadalec, pet ljudi je bilo ranjenih, je danes sporočila lokalna policija. Dodala je, da je šlo za nesmiselno streljanje, ki ga je vodilo sovraštvo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Napad se je zgodil v letu, ko je v rasno nabitih incidentih po ZDA prišlo do več napadov na policiste, potem ko so na dan prišle obtožbe o slabem ravnanju policije predvsem s temnopoltimi osumljenci.

Motiv petkovega napadalca še ni znan, policija pa ni sporočila rasne pripadnosti nobenega od udeležencev v incidentu. Mediji so poročali, da je morilec v sporočilu, ki ga je pustil, izrazil sovražnost do policije.

Policijski načelnik Richard Ross je povedal, da ne vedo, kakšni ideologiji je sledil in o čem je razmišljal. "Gre samo za sovraštvo do policistov," je dejal.

Moški, ki ga še niso identificirali, je v petek zvečer pristopil k policijskemu vozilu in ne da bi kaj rekel v 19-letno policistko izstrelil 15 strelov. Nato je pobegnil, sledila mu je policija. Policistka je huje ranjena, a v stabilnem stanju, verjetno pa jo je rešil zaščitni jopič.

Nato je napadalec streljal v nekem baru, kjer je v nogo ranil varnostnika. Neko žensko je uporabil za živi ščit. Tudi ona je bila ranjena v nogo. Nato je streljal v osebni avtomobil ter ranil moškega in žensko v njem. Ženska je kasneje podlegla poškodbam, moški pa je v kritičnem stanju.

Ko ga je policija vse bolj potiskala v kot, je ranil še nekega moškega, na koncu pa so policisti ubili še njega.

V četrti, v kateri je prišlo do streljanja, živijo večinoma temnopolti Američani, še navaja AFP.