900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V napadu na Homs med žrtvami ženske in otroci

Deli na:

Sirske sile so v nedeljo nadaljevale ofenzivo na uporniško mesto Hama v osrednjem delu države. Pri tem je bilo po najnovejših podatkih Sirskega observatorija za človekove pravice ubitih najmanj 33 ljudi, med njimi več žensk in najmanj sedem otrok, mlajših od 16 let. Številni so ranjeni, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Mesto je bilo v nedeljo tarča silovitega obstreljevanja sirskih vladnih sil, izbruhnili pa so tudi spopadi med sirsko vojsko in dezerterji. Med žrtvami je bilo nekaj vojakov, na kar je vojska odgovorila s silovitim napadom na naselja.

V New Yorku se je medtem v nedeljo na izrednem zasedanju sešel Varnostni svet Združenih narodov in najostreje obsodil petkove poboje v vasi Houla v sirski pokrajini Homs. Tam je bilo po najnovejših podatkih ubitih 108 ljudi, med njimi najmanj 49 otrok. Približno 300 ljudi je bilo ranjenih.

VS ZN je prav tako zahteval, naj vladne sile nemudoma ustavijo uporabo težkega orožja v naseljenih območjih in to orožje skupaj z vojsko od tam umaknejo.

Čeprav je 12. aprila začela veljati prekinitev ognja med vladnimi silami in uporniki, nasilje v Siriji ne pojenja. Po podatkih ZN je bilo od marca lani, ko se je začel upor proti režimu sirskega predsednika Bašarja al Asada, ubitih že več kot 10.000 ljudi, medtem ko aktivisti poudarjajo, da je ta številka že presegla 13.000.