moški Dobra karma

Tarot napoved: finance, ljubezen in nasvet

horoskop_znamenja Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 24. februarja

Screenshot 2020-02-23 at 17.43.50 Reporter.si

Zakulisje koruzne koalicije: zakaj bodoči ...

prej potem Svet24.si

Nevarno in grdo: reklamne table povsem zasičile ...

zidar-snezic-jankovic Necenzurirano

To so poslovneži, ki se milijonskih dolgov ...

Sandra Klemm – Sendi 2 Njena.si

Se spomnite Sendi? Ste jo opazili na odru EME?

vatroslav in valentina Njena.si

Ljubezen na vasi: Razkošno praznovanje ...

Svet

V Moskvi pohod milijona proti Putinu

Deli na:

Na novem protestnem shodu proti ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu se je danes na moskovskih ulicah ponovno zbrala velika množica ljudi. Po ocenah policije se je po pozivu opozicije na Puškinovem trgu zbralo 18.000 ljudi, medtem ko je eden od opozicijskih voditeljev Sergej Udalcov zatrdil, da jih je prišlo več kot 100.000.

Pohod milijona, kot so ga poimenovali organizatorji, spremljajo poostreni varnostni ukrepi. Za javni red in mir namreč skrbi približno 12.000 policistov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Današnje protestno zborovanje predstavlja po oceni poznavalcev posebno preizkušnjo Putinove drže do opozicije, potem ko so v Rusiji po hitrem postopku sprejeli sporen zakon, s katerim se močno zaostrujejo kazni za protestnike, ki kršijo veljavna pravila o zborovanjih. Kot je pred dnevi zatrdil Putin, zakon ni prav nič strožji od primerljive zakonodaje v Evropi.

Policija je že pred protesti preiskala stanovanja nekaterih opozicijskih voditeljev, po mnenju katerih je pri tem šlo za zastraševalno taktiko oblasti.

Policija je tako v ponedeljek med drugim vdrla v dom vedno bolj priljubljenega protikorupcijskega spletnega blogerja Alekseja Navalnija in medijske estradnice ter najnovejše Putinove kritičarke Ksenije Sobčak.Tarča preiskav je tudi bil Sergej Udalcov, zavzet skrajni levičar, ki je večkrat gladovno stavkal, da bi protestiral proti svojim aretacijam. Vse pa so samo nekaj ur pred začetkom protestov pozvali tudi na zaslišanje.

Kot je pojasnil tiskovni predstavnik ruskega preiskovalnega odbora Vladimir Markin, so oblasti našle več kot milijon evrov gotovine v stanovanju Sobčakove, zato nameravajo sprožiti preiskavo, ali je plačala davke, poroča AP.

V luči zadnjih preiskav je generalni sekretar Sveta Evrope Thorbjorn Jagland v ponedeljek pozval vse vpletene strani v Rusiji k zaščiti in spoštovanju pravice do mirnih demonstracij, so zapisali na spletni strani SE.

"Svet Evrope pozorno spremlja, kako trenutno v Rusiji spoštujejo pravice do svobode združevanja. Rusija je članica Sveta Evrope in je tudi podpisala evropsko konvencijo o človekovih pravic," je še zapisal prvi mož te panevropske organizacije.

loading...
Loading...