benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V južnokorejski šoli, ki jo je pretresla nesreča trajekta, znova pouk

Deli na:
V južnokorejski šoli, ki jo je pretresla nesreča trajekta, znova pouk

Foto: Reuters

V srednji šoli v južnokorejskem mestu Ansan južno od Seula, ki jo je hudo pretresla nedavna nesreča trajekta, se je danes znova začel pouk. Številne šolske klopi so ostale prazne, saj je v nesreči umrlo kar okoli 250 dijakov te šole. Potapljači iz razbitin trajekta Sewol medtem na površje dvigujejo nova trupla, preiskava tragedije pa se nadaljuje.

Po nesreči trajekta, ki je pred osmimi dnevi potonil v Južni Koreji, so doslej potrdili 171 smrtnih žrtev, okoli 130 ljudi še pogrešajo. Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, potapljači hitijo, saj je za petek napovedano poslabšanje vremena.

Med pogrešanimi prevladujejo dijaki srednje šole v mestu Ansan, ki so s trajektom potovali na šolski izlet na otok Jeju. Med 476 potniki in člani posadke na krovu je bilo kar 325 dijakov, med njimi jih okoli 250 nesreče ni preživelo. Številne šolske klopi so tako danes ostale prazne, na njih pa so veliki šopi cvetja v spomin na žrtve.

V nekaterih razredih bodo pouk začeli v ponedeljek, po navedbah ravnatelja šole pa še ni znano, kdaj bodo v šolske klopi lahko znova sedli dijaki, ki so preživeli tragedijo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.



Med svojci žrtev pa narašča nezadovoljstvo nad akcijo iskanja žrtev, ki se vleče že več kot teden dni. Skupina svojcev žrtev je tako danes napadla visokega predstavnika južnokorejske obalne straže, ki mu očitajo, da laže o prizadevanjih pri iskanju žrtev. Po navedbah AFP so mu strgali srajco in ga oklofutali.

Skupina staršev ponesrečenih dijakov je medtem zahtevala obdukcijo, ki bi lahko pokazala, da so bili njihovi otroci po brodolomu trajekta še živi in so umrli izključno zaradi prepočasne reševalne akcije. Pojavile so se govorice, da so nekatere žrtve po nesreči pošiljale SMS sporočila s klici na pomoč ter da je nekaj žrtev imelo polomljene prste, ker so se skušale rešiti s trajekta.

Strokovnjaki medtem preiskujejo nesrečo, ki je pretresla Južno Korejo in svet. Južnokorejska televizija Arirang je poročala, da je posadka dva tedna pred nesrečo odkrila napako na krmilnem sistemu ladje in zahtevala popravilo, a napake očitno niso odpravili.