Revija Reporter
Svet

V Jeruzalemu napad z nožem na Izraelca, napadalca so ustrelili

STA
317

24. maj. 2021 15:24 Osveženo: 15:26 / 24. 5. 2021

Deli na:

Fotografija je simbolična.

arhiv Reporterja

Na postajališču tramvaja v Jeruzalemu sta bila danes v napadu z nožem ranjena dva mlada Izraelca. Napadalca so nato policisti ustrelili in ubili, poročajo tuje tiskovne agencije.

Kot piše nemška tiskovna agencija dpa, sta bila v napadu na postajališču nedaleč od nacionalnega glavnega sedeža policije srednje hudo ranjena moška, stara 21 in 23 let. Eden od njiju je vojak. Prepeljali so ju v bolnišnico, kjer so ju oskrbeli zaradi vbodnih ran v zgornjem delu trupa, a sta oba pri zavesti.

Francoska tiskovna agencija AFP izpostavlja, da se je napad zgodil nedaleč od soseske Šejk Džara v zasedenem vzhodnem Jeruzalemu, ki je bila v zadnjih tednih prizorišče protestov zaradi načrtovanega izgona Palestincev z njihovih domov.

Ti protesti so bili nekakšen uvod v krvav spopad med Izraelom in palestinskimi gibanji na območju Gaze. Ta se je končal s prekinitvijo sovražnosti v petek. Premirje v Gazi zaenkrat vztraja, so pa že v petek znova potekali protesti mladih Palestincev in spopadi z izraelskimi policisti na območju Tempeljskega griča blizu mošeje Al Aksa.