Vibracija, duhovnost Dobra karma

Testirajte svojo vibracijo s pomočjo teh štirih ...

Lara Kadis (1) Svet24.si

Ta privlačna pevka je v resnici Slovenka

macesnova gorica kocevski rog jansa pahor bobo10 Reporter.si

Janša pod Macesnovo gorico: Resnica je živela ...

pravna fakulteta Svet24.si

Zakaj je študijska literatura na pravni fakulteti...

07651X6465 Necenzurirano

Balkanski posli Telekoma brez sankcij za odgovorne...

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lea Sirk - obrez!!! Njena.si

Imena otrok teh znanih Slovencev se preberejo ...

Svet

V Izraelu napaden poljski veleposlanik: moški ga je pljunil in kričal: "Poljak, Poljak!"

Deli na:
V Izraelu napaden poljski veleposlanik: moški ga je pljunil in kričal: "Poljak, Poljak!"

Marek Magierowski - Foto: Poljsko ministrstvo za zunanje zadeve

Izraelska policija je aretirala 65-letnega moškega, ki naj bi pljunil poljskega veleposlanika v Izraelu Mareka Magierowskega. Poljsko zunanje ministrstvo je zaradi incidenta poklicalo na pogovor izraelsko veleposlanico v Varšavi.

Po navedbah policije je veleposlanik sedel v avtu, ko se mu je približal moški in ga pljunil, poročajo tuje tiskovne agencije.

Po poročanju izraelskih medijev ni šlo samo za pljunek, temveč je bil incident bolj resen. Veleposlanik je namreč povedal, da je bil pred veleposlaništvom, ko ga je moški fizično in verbalno napadel, pri čemer je vzklikal: "Poljak, Poljak!".

Tiskovni predstavnik izraelskega zunanjega ministrstva je izrazil sočutje z veleposlanikom in pretresenost ob napadu.

Poljsko zunanje ministrstvo je zaradi incidenta poklicalo na pogovor izraelsko veleposlanico v Varšavi Ano Azari.Poljski premier Mateusz Morawiecki je na Twitterju zapisal, da je šlo za rasističen in nesprejemljiv napad.

65-letni moški iz Herclije severno od Tel Aviva je bil danes priveden pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil 24-urni hišni pripor. Prav tako se 30 dni ne sme približevati poljskemu veleposlaništvu v Tel Avivu.

Incident se je zgodil sredi novih napetosti v odnosih med državama. Poljska je namreč odpovedala obisk izraelske delegacije v Varšavi. Po poročanju izraelskih medijev je bil obisk odpovedan zaradi spora v zvezi z vprašanjem vračanja zaseženega premoženja Judom.

Lani je spor med državama zanetil sporni poljski zakon, ki kriminalizira izjave, da so bila nacistična koncentracijska taborišča na Poljskem poljska, ne pa nemška. Po junija sprejeti dopolnitvi zakona je za to zagrožena zgolj denarna, ne pa več triletna zaporna kazen.

loading...
Loading...