državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Italiji v karanteni ameriški vojaki, ki so se vrnili z misije v zahodni Afriki

Deli na:
V Italiji v karanteni ameriški vojaki, ki so se vrnili z misije v zahodni Afriki

Foto: Reuters

Poveljstvo ameriške kopenske vojske je v Italiji poslalo v karanteno 12 ameriških vojakov, med njimi generala, ki so se vrnili z misije v zahodni Afriki. Štab združenih poveljstev je ob tem izdal priporočilo, da bo poslej to veljalo za vse vojake, ki se vračajo iz zahodne Afrike.

Tiskovni predstavnik Pentagona, polkovnik Steven Warren je novinarjem v Washingtonu sicer zatrjeval, da v italijanski Vicenzi ne gre za karanteno, ni pa znal najti druge besede za izolacijo generala in 11 članov štaba, ki so pod stalnim zdravniškim nadzorom, čeprav menda ne kažejo nobenega znamenja okužbe z ebolo.

Bela hiša je medtem kritizirala petkovo odločitev guvernerjev New Yorka in New Jerseyja o uvedbi obvezne 21-dnevne karantene za vse zdravstvene delavce, ki so imeli stik z bolniki z ebolo v zahodni Afriki.

V New Jerseyu so medtem včeraj preklicali karanteno za medicinsko sestro Kaci Hickox, ki so jo dali v karanteno minuli petek, ko se je vrnila iz Sierra Leona, ene od treh z ebolo najbolj prizadetih afriških držav. Hickoxova je v nedeljo javno grozila s tožbo zaradi nečloveških postopkov in kršenja človekovih pravic, saj je bila zdrava in ni kazala nobenih simptomov bolezni.

Od devetih primerov ebole, ki so jih doslej zdravili v ZDA, so ozdraveli vsi, razen revnega priseljenca iz Liberije brez zdravstvenega zavarovanja Thomasa Erica Duncana. Tega so najprej iz ambulante dallaške prezbiterijanske bolnišnice poslali domov, kljub očitnim simptomom, nato pa so ga dva dni kasneje le sprejeli na zdravljenje, nato pa štiri dni kasneje šele začeli zdravljenje s poskusnim zdravilom.