Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Italiji aretirali mafijca v pižami

Deli na:
V Italiji aretirali mafijca v pižami

Foto: Reuters

Italijanska finančna policija je na jugu države aretirala enega od vodilnih članov neapeljske mafijske združbe Camorra, ki so ga iskali zaradi suma mednarodne trgovine z drogo. 44-letni Adriano Manca se je skrival v baru, policija pa ga je našla, ko je bil še v pižami.

"Med preiskavo proti mafiji v Neaplju je policija dobila namig, da se je Adriano Manca verjetno zatekel v bar v kraju Torre del Greco," so danes po navedbah francoske tiskovne agencije AFP sporočili iz policije.

Manca naj bi bil "vodilna osebnost zloglasnega klana Camorra", za njim pa je bila ta mesec izdana tiralica zaradi "mednarodne trgovine z drogo".

Policisti so med akcijo v baru našli "moškega v pižami, ki se je skrival v shrambi". Tam naj bi imel pograd, televizijo, oblačila in pripomočke za osebno higieno, iz česar policija sklepa, da je lahko v svojem skrivališču "udobno in nevpadljivo živel".

Manca se aretaciji ni upiral, je pa vztrajno zanikal, da bi bil on iskani mafijec. Policija je sicer aretirala tudi lastnika bara.

Camorra je mafijska družba s sedežem v Neaplju in razvejano mednarodno mrežo, ki črpa milijarde evrov profita iz trgovine z drogo, ponarejanja blaga, ravnanja z odpadki in gradbeništva, poroča še AFP.