sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Istanbulu kmalu konzulat Islamske države?

Deli na:
V Istanbulu kmalu konzulat Islamske države?

Foto: Reuters

Hakan Fidan, šef turške obveščevalne službe (MIT), je dejal, da se mora zahod sprijazniti, da je Islamska država (IS) realnost in da bo morala imeti konzulat ali vsaj politično pisarno v Istanbulu. Obtožil je Rusijo in predsednika Vladimirja Putina, da z vojaško intervencijo v Siriji duši islamsko revolucijo, poroča portal AWD News.

Hakan Fidan, tesen sodelavec turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana, je obsodil rusko vojaško posredovanje v Siriji. Moskvo je obtožil, da poskuša zadušiti islamsko revolucijo in resnih kršitev mednarodnega prava. Kot dejstvo je treba sprejeti dobro organizirano in priljubljeno Islamsko državo, je dejal. Pozval je svoje zahodne kolege, naj še enkrat premislijo svoj odnos do islamskih političnih tokov in naj preprečijo Putinu, da bi zatrl islamske revolucionarje, se AWD News sklicuje na tiskovno agencijo Anadolu.

Fidan je poudaril, da bo Turčija zagotavljala zdravstveno oskrbo vsem ljudem, ki bežijo pred ruskimi brezobzirnimi napadi, ne glede na versko ali politično pripadnost. Pred kratkim se je namreč ugotovilo, da ranjeni borci Islamske države prihajajo na zdravljenje v turške vojaške bolnišnice.

Emile Hokayem, analitik Bližnjega vzhoda iz Washingtona, je dejal, da Erdogan igra dvojno vlogo. Turčija naj bi Islamsko državo v zameno za nafto zalagala z denarjem in orožjem, zato mu ruski napadi na Asada ne odgovarjajo. Gre za željo Erdogana, da oživi zloglasno otomansko cesarstvo, zato tudi povzroča kaos, je dejal Hokayen, še poroča AWD News.