Revija Reporter
Svet

V Hamburgu z nožem moril islamist, ki je v Nemčijo prišel kot begunec

STA

28. jul. 2017 23:03 Osveženo: 10:03 / 09. 8. 2017

Deli na:

Napadalec, ki je danes v Hamburgu z nožem po zadnjih podatkih do smrti zabodel moškega, šest pa jih je ranil, je bil rojen v Združenih arabskih emiratih in je star 26 let, je sporočila policija.

Ob tem so dodali, da še ugotavljajo državljanstvo napadalca, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

AFP, ki se sklicuje na berlinski časnik Der Tagesspiegel, navaja informacije iz varnostnih virov, po katerih naj bi bil 26-letnik policiji znan kot islamist. V Nemčijo naj bi prišel kot begunec, delal pa v Hamburgu. Nemška tiskovna agencija dpa navaja, da naj bi moškega preiskovali zaradi povezav s salafisti.

Nemška tiskovna agencija ob tem navaja poročanje nemškega časnika Bild, da so tamkajšnje oblasti sprožile teroristični alarm.

V napadu je bil po navedbah policije ubit 50-letni moški. Šlo naj bi za nemškega državljana, poroča dpa.

Med ranjenimi v napadu naj bi bili 50-letnica ter štirje moški, stari 64, 57, 56 in 19 let. 35-letni moški naj bi bil ranjen, ko je poskušal obvladati napadalca. Pri tem naj bi utrpel deloma hude poškodbe.

V hamburškem predelu Barmek je moški v petek popoldan izvedel napad z nožem. Prvotno so poročali, da naj bi šlo za domnevnega roparja, a so nekateri očividci povedali, da je med napadom vzklikal Alah akbar (Bog je velik), česar policija še ni potrdila. Policija zaenkrat vodi preiskavo v vseh smereh, še navaja dpa.