nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

8bc81a5187af8fa9da5efc0dbcdc8de1 Svet24.si

"Rada te imam do lune," sporočila očetu svojih ...

pahor jansa bobo1 Reporter.si

Pustna povorka pri Pahorju: bodo vodje poslanskih ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

To so poslovneži, ki se rešujejo milijonskih ...

Domen Kumer Njena.si

Zaradi Domna Kumra jokala kot dež

vatroslav in valentina Njena.si

Ljubezen na vasi: Razkošno praznovanje ...

Svet

V Franciji se spominjajo zavezniškega izkrcanja v Normandiji

Deli na:

V Franciji so včeraj obeležili 68. obletnico izkrcanja zavezniških sil na obalo Normandije med drugo svetovno vojno. Vojaška operacija je vodila v končno zmago zaveznikov nad nacistično Nemčijo. Vojakom, ki so sodelovali v izkrcanju na normandijsko obalo Utah, se je poklonil tudi francoski predsednik Francois Hollande.

Hollande je med obiskom v mestu Ranville dejal, da se je iz grozot druge svetovne vojne rodila evropska enotnost, ki pa jo danes ogrožajo gospodarska kriza in napetosti zaradi priseljevanja muslimanov, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

"Normandija je prekrita z grobovi otrok iz celotne Evrope. Vsi Evropejci bi morali biti po 68 letih sposobni Evropi prinesti mir, solidarnost in razvoj," je dejal Hollande in dodal, da nas lahko samo nastanek skupne evropske zavesti "zaščiti pred povratkom sovraštva".

Ob začetku "najdaljšega dne" v drugi svetovni vojni se je na obale Normandije izkrcalo skupno več kot 200.000 zavezniških vojakov.

Nekaj dni kasneje je Normandijo preplavilo že skoraj milijon zavezniških vojakov, ki so imeli pred seboj le en cilj: Berlin. Nemčija, v precepu med Sovjetsko zvezo na vzhodu in zaveznicami na zahodu, je kapitulirala 11 mesecev kasneje.

loading...
Loading...