kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V državljanski vojni v Siriji že več kot 136.000 mrtvih

Deli na:
V državljanski vojni v Siriji že več kot 136.000 mrtvih

Foto: Reuters

Število žrtev triletne državljanske vojne v Siriji se je povzpelo na več kot 136.000, potem ko je bil januar eden najbolj krvavih mesecev doslej. Vladni režim je v soboto izvedel več zračnih napadov na Alep, v katerih je umrlo več kot 85 civilistov.

Po podatkih nevladne organizacije Sirski observatorij za človekove pravice je do konca januarja v spopadih, ki državo pretresajo že tri leta, skupno umrlo najmanj 136.227 ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po 10-dnevnih mirovnih pogovorih v Ženevi, ki niso prinesli nobenih oprijemljivih rezultatov, vladni režim pa ne ve, ali se bo sploh znova vrnil za pogajalsko mizo, je tako zelo malo možnosti, da se bo prelivanje krvi v Siriji končalo.

Medtem se tam nadaljujejo srditi spopadi. V soboto je v zračnih napadih na mesto Alep na severu države umrlo najmanj 85 ljudi, je sporočila nevladna organizacija. "Najmanj 85 ljudi je umrlo, med njimi 65 civilistov, od tega 10 otrok," so sporočili.

Napade so vladne sile izvedle s helikopterji, ki so nad območja v rokah upornikov spustile sode, polne eksploziva. Napade so sile izvedle na več območij mesta, 34 žrtev naj bi terjali samo napadi na območju Tarek al Baba. Med žrtvami naj bi bilo 10 pripadnikov Fronte al Nusra, uradno priznane veje Al Kaide v Siriji, ki so bili ob napadu na sedežu skupine.

Alep je razdeljen že od sredine leta 2012, ko so uporniki v mestu izvedli obsežno ofenzivo in ga skoraj do tal porušili. Režimske sile so pred kratkim začele novo ofenzivo v vzhodnem delu mesta.