sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Bruslju nove policijske racije, Belgija bo začela zapirati povratnike iz Sirije

Deli na:
V Bruslju nove policijske racije, Belgija bo začela zapirati povratnike iz Sirije

Foto: Reuters

Belgijska policija na območju Bruslja izvaja šest akcij, ki naj bi bile povezane s samomorilskim napadalcem Bilalom Hadfijem, ki se je minuli petek razstrelil pred pariškim stadionom Stade de France, poroča britanski BBC.

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, potekajo racije v bruseljskih četrtih Molenbeek, iščejo pa ljudi, s katerimi naj bi bil povezan Hadfi, ki je živel v Belgiji.

Tiskovni predstavnik belgijskega tožilstva Eric Van Der Sypt je za belgijsko tiskovno agencijo Belga povedal, da te akcije v Bruslju niso neposredno povezane z napadi v Parizu, ampak da so povezane s preiskavo, ki so jo začeli že prej, ko je Hadfi odpotoval v Sirijo.

Ena od akcij sicer poteka tudi v bruseljskem predmestju Laken, ki pa naj bi bila povezana s petkovimi terorističnimi napadi v Parizu. Pri tem je bila ena oseba prijeta, še poroča dpa.

Časnik De Standaard medtem poroča, da francoska in belgijska policija iščeta moškega, ki naj bi napadalcem priskrbel razstrelivo in detonatorje. Šlo naj bi za Mohameda K., po rodu z Antilov, sicer pa naj bi živel v mestu Roubaix na severu Francije. Osumljenec je zelo nevaren, opozarja časnik.

Belgijski premier Charles Michel je medtem napovedal, da bo Belgija namenila 400 milijonov evrov za boj proti radikalnemu islamizmu. V prvi vrsti bodo okrepili kampanjo proti sovražnemu govoru, za okrepitev obveščevalnih dejavnosti in iskanje potencialnih skrajnežev, je napovedal.

Belgija bo tudi začela zapirati osebe, ki se bodo vrnili iz bojev v Siriji, in zapirati "prostore za molitve", ki niso splošno priznani v javnosti, je še napovedal Michel, kot poroča BBC.