vročina, moški, park Svet24.si

Po ohladitvi nas čaka prvi vročinski val

robert tomazin Svet24.si

Janševi politični nastavljenci že izgubljajo ...

piarovci lobisti-2 Necenzurirano

To so zmagovalci Janševega pohoda na medije in ...

branko grims Reporter.si

Sramota, kaj počne Branko Grims: na twitterju ...

doncic Ekipa24.si

Auč, naravnost v ... Curry Dončiću pokazal, ...

blaz svab Njena.si

Kakšen avto ima Modrijan Blaž Švab?

cristiano georgina 22 Ekipa24.si

Uh, kako je seksi! Ronaldova zaročenka po smrti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Avstriji zaprtje za necepljene podaljšali do 10. januarja

Deli na:
V Avstriji zaprtje za necepljene podaljšali do 10. januarja

Avstrija s februarjem uvaja obvezno cepljenje. - Foto: Profimedia

V Avstriji so zaprtje za necepljene proti covidu-19 podaljšali do 10. januarja prihodnje leto. Glavni odbor avstrijskega parlamenta je z glasovi vladajoče koalicije med ljudsko stranko in Zelenimi ter opozicijskimi socialdemokrati danes sprejel spremembe šestega odloka o ukrepih za zajezitev okužb z novim koronavirusom.

Posodobitev odloka, že četrta po vrsti, se nanaša tudi na rahlo omilitev protikoronskih ukrepov na silvestrovo in 1. januarja. Po tem dnevu bodo ponovno v veljavi omejitve za vse, ki niso cepljeni proti covidu-19 ali prebolevniki. Večja sprememba je ta, da se 3. januarja 2022 izteče veljavnost potrdil o cepljenju proti covidu-19, ki so bila izdana na podlagi cepljenja z zgolj enim odmerkom cepiva. Za nadaljevanje veljavnosti teh potrdil bo tako potreben poživitveni odmerek cepiva proti covidu-19, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Po besedah avstrijskega ministra za zdravje Wolganga Mücksteina je posodobitev odloka potrebna zaradi pričakovanega velikega vala okužb z različico omikron. Po njegovih besedah je pomembno, da se v Avstriji na vsak način izognejo preobremenitvi zdravstvenega sistema in kritične infrastrukture.

Med razpravo v parlamentarnem odboru so opozicijski svobodnjaki in poslanci Neosa kritizirali protikoronske ukrepe avstrijske vlade in jih ocenili kot "brez načrta in nepregledne". Naslednja seje glavnega odbora parlamenta je napovedana za 10. januar 2022.

Po poročanju avstrijskega časnika Kronen Zeitung imajo danes sprejete spremembe neposredne posledice tudi na samo silvestrovanje; gostinski lokali se bodo namreč morali zapreti ob 22. uri, zasebna druženja pa so omejena na največ deset ljudi.