ženska Dobra karma

Posebna masaža intimnega predela prebudi vse ...

ttt Svet24.si

Želela se je ločiti, sodil ji je z nožem. ...

POL201804273605 Reporter.si

Ali bosta Bojan Požar in Žan Mahnič splavila ...

rudi rizman Svet24.si

SDS spet žuga s tožbo, podpisniki pisma pravijo,...

rok furlan xx Necenzurirano

Bankrot Roka Furlana: prijava proti upravitelju ...

hana luz Njena.si

Hana nima več tako polnih ustnic

Nastja_Gabor_fotoAgencija-Ekskluzivno Njena.si

Slovenska glasbenika spet postala starša

Svet

V Avstraliji zaradi požarov množične evakuacije in razglasitev "območja brez turistov"

Deli na:
V Avstraliji zaradi požarov množične evakuacije in razglasitev "območja brez turistov"

Ljudje so se zatekli na plaže, a ogenj jih vse bolj obdaja. - Foto: Youtube

V avstralskih zveznih državah Novi Južni Wales in Viktorja so zaradi požarov in bližajočega se vročinskega vala odredili evakuacijo več tisoč domačinov in turistov. Število žrtev požarov je medtem naraslo na 18.

Premierka Novega Južnega Walesa Gladys Berejiklian je razglasila sedemdnevne izredne razmere, ki bodo od petka omogočale prisilno evakuacijo prebivalcev. To so že tretje izredne razmere v najbolj poseljeni avstralski zvezni državi od začetka sezone požarov.

"Teh odločitev ne sprejemamo z lahkoto, vendar želimo sprejeti vsak previdnostni ukrep, da bi bili pripravljeni na soboto, ki bi lahko bila grozna," je povedala po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Že pred tem so razglasili "območje brez turistov", ki se razteza na več kot dvesto kilometrih obale od priljubljene turistične destinacije Bateman's Bay do meje s sosednjo zvezno državo Viktorija. Tudi v slednji so odredili evakuacijo.

Obiskovalce so pozvali, naj prizadeta območja zapustijo do sobote, ko bo območje znova zajel vročinski val. Temperature bodo znova presegle 40 stopinj Celzija. Razmere glede požarov pa se bodo tako znova močno poslabšale.Do obalnega mesta Mallacoota v Viktoriji sta medtem prispeli dve ladji avstralske mornarice, da bi evakuirali okoli 4000 ljudi, ki so zaradi požarov ostali ujeti tam. Evakuacijo bodo začeli v petek, trajala pa bi lahko več tednov.

Na območjih, ki so zaradi požarov odrezana od sveta, se ob tem soočajo tudi s pomanjkanjem hrane, bencina in drugih osnovnih potrebščin.

Gasilci Novega Južnega Walesa so sicer posvarili, da požarov ne bodo mogli obvladati. "Zagotoviti moramo zgolj, da pred njimi ni nobenega človeka," je povedal namestnik poveljnika Rob Rogers.

Doslej je v Avstraliji pogorelo več kot 5,5 milijona hektarjev površin. Požari so zahtevali najmanj 18 smrtnih žrtev, pri čemer 17 ljudi v Viktoriji pogrešajo. Uničenih je bilo okoli 1400 domov.

loading...
Loading...