nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Afganistanu prepovedali igrače pištole

Deli na:
V Afganistanu prepovedali igrače pištole

Foto: Reuters

V Afganistanu so zaradi številnih poškodb otrok s plastičnim orožjem med nedavnim tridnevnim praznovanjem ramazanskega bajrama v torek prepovedali uporabo in prodajo igrač pištol, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Notranje ministrstvo je prepovedalo igrače pištole. Gre za ukrep, s katerim bi preprečili nasilje med otroki. Njihova varnost je na prvem mestu," je poudaril tiskovni predstavnik ministrstva Sedik Sediki. Notranji minister Nurolhak Olomi je v torek ukazal začetek umika tovrstnih igrač iz vseh trgovin.

Številni starši so potezo oblasti v Kabulu že pozdravili. "Podpiram prizadevanja vlade, ker igrače pištole spodbujajo otroke k nasilju," je dejal oče dveh otrok Basir Ahmad.

Plastične pištole s plastičnimi ali gumijastimi naboji so v zadnjih letih postale pravi hit med afganistanski otroki, kar je po mnenju številnih staršev in aktivistov posledica afganistanske kulture bojevanja. Pištole in drugo orožje je namreč možno videti vsepovsod - v trgovinah, restavracijah, šolah in na igriščih.

Igrače pištole so nedavno prepovedali tudi v afganistanski sosedi Pakistanu, da bi zmanjšali izpostavljenost otrok skrajni ideologiji.