benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Univerzitetni policist iz Cincinnatija obtožen umora neoboroženega temnopoltega osumljenca

Deli na:
Univerzitetni policist iz Cincinnatija obtožen umora neoboroženega temnopoltega osumljenca

Foto: Reuters

Tožilec mesta Cincinnati Joseph Deters je v sredo sporočil, da je 25-letni policist Ray Tensing obtožen umora 43-letnega Samuela Dubosa. Gre za nov primer nasilja belih policistov v ZDA proti neoboroženemu temnopoltemu osumljencu, Deters pa je policistove postopke označil za največjo neumnost, kar jo je kdaj videl.

Beli Tensing je na območju univerze Cincinnati 19. julija ustavil 43-letnega Dubosa in ga skušal aretirati, ker ni imel registrske tablice na sprednjem delu avtomobila. Tensing je imel na sebi kamero, kasneje pa je bil dovolj neumen, da je lagal o tragediji.

Dubosa je po prerekanju potegnil iz avtomobila in ga ležečega na tleh ustrelil v glavo. Skupaj s kolegom policistom sta potem lagala, da je Dubose s svojim avtomobilom vlekel Tensinga za seboj.

Tožilec Deters je dejal, da je bila Dubosova smrt nesmiselna in popolnoma nepotrebna. Za Tensinga je dejal, da nikoli ne bi smel biti policist, saj je izvršil najbolj neumno policijsko dejanje, kar ga je videl v svoji 30-letni karieri.

Tensingu, ki se je v sredo predal in šel za zapahe, grozi dosmrtni zapor, njegov odvetnik Stew Mathews pa pravi, da ga mesto in univerza izkoriščata za grešnega kozla.

Oblasti se bojijo ponovitve nemirov iz leta 2001, ko je prav tako beli policist ustrelil neoboroženega temnopoltega najstnika zaradi prometnega prekrška. Po nemirih so za vse policiste Cincinnatija odredili novo urjenje, ki ga niso bili deležni univerzitetni policisti. Sodnik Deters je menil, da bi morali to policijsko enoto enostavno ukiniti in nadzor nad univerzo prepustiti mestni policiji.